MENU
Samtale mellem konsulenter
18. januar 2017

Budgetter er det ikke bare en kedelig del af hverdagen?

Arbejdet med økonomistyring kræver konstant tilpasning til og udvikling af hver enkelt kundes budgetter, så kunden kan nå sit fulde potentiale. Så skaber budgetterne værdi for kunderne.
Heidi Allentoft er økonomirådgiver i LMO og er uddannet driftsøkonom. Hun oplever en stigende interesse blandt landmændene for at styre sine budgetter selv, og det er ifølge Heidi en god ten-dens, fordi hun mener, at det giver dem et godt indblik i og en forståelse for deres situation.

“Budgettering hjælper landmændene med at få et holistisk syn på deres bedrifter. Det er vigtigt for landmændene at komme et skridt tættere på deres egen økonomi og være på forkant med situati-onen. Jeg tror, at det er et resultat af stramme økonomiske år og en interesse for bedre indsigt i egen økonomi”, fortæller Heidi.

Hun er glad for, at landmændene har fået en stigende interesse for økonomistyring, og at de for-søger at bruge det mere aktivt i deres hverdag.

Håndteringen af budgetterne giver ifølge Heidi også en løbende, god dialog med landmanden. 
 
Budgettering kræver godt samarbejde
“Hvis jeg skal kunne hjælpe landmanden bedst muligt, kræver det en god dialog og indsigt i land-mandens strategi. Tidligere havde nogle landmænd et billede af, at jeg uden videre kunne lave deres budgetter, men jeg kan jo kun gisne om deres strategier, og hvor de vil hen. Jeg må sætte mig ind i deres forretninger, og det kræver selvfølgelig en god forståelse for budgettering og øko-nomistyring, men det kræver også engagement fra landmanden selv og en god dialog”, fortæller hun og fortsætter: “Jeg vil gerne hjælpe landmanden til selv at kunne tilføre værdi til hans forretning og følge sin strategi og budgettering helt til dørs, og jo bedre indblik landmanden selv har i sin økonomi og sine budgetter, desto nemmere er det for mig at rådgive ham. Det giver en god dialog om landmandens strategi for og håndtering af budgetterne.”

For Heidi handler det om at finde den bedste løsning til landmanden, og hvis han har et budget, der ikke længere er retvisende, så bør det tilpasses eller laves om, siger hun. Det handler nemlig om at skabe en langsigtet, positiv effekt på hans forretning. Fokus er på slutresultatet, og hvad der i sidste ende betaler sig for landmanden. 

For mere information kontakt

Jan Erik Bottke
Jan Erik Bottke
Specialkonsulent
Sales & Support
T: +45 8740 5148
This contact box currently has no contact specified or has an unknown contact specified. Edit component properties to specify a contact.
Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen