MENU
Samtale mellem konsulenter

Ledernes egne erfaringer med at ansætte trainees

Overvejer du - eller er du i gang med - at ansætte trainees? Her får du seks konkrete anbefalinger fra ledere, der allerede har gjort det.
Konsulenter ved computer
Konsulenter ved computer
1. Ansæt forandringsparate unge mennesker
”Det er vigtigt at ansætte unge mennesker, som er forandringsparate. De skal synes, at det er spændende, at dagen i morgen kan se helt anderledes ud end dagen i går. Ellers bliver det op af bakke for dem.”

2. Alderen gør en forskel
”De unge mennesker, som vi skal ansætte fremover, skal have noget mere med i rygsækken. Både at de har været længere tid på skolebænken, men også aldersmæssigt. Jeg kan ikke undgå at skæve til alderen, når jeg læser ansøgninger, men det er selvfølgelig i kombination med deres baggrund og erfaring.”

3. Praktik inden ansættelse
”Vi prøver ofte at tage mulige trainees i praktik og så ansætte dem efterfølgende. Det kan jeg varmt anbefale, da det gør det lettere for os at vurdere, om det er nogen, vi har lyst til at tage med ind i vores butik.”


4. Lav en uddannelsesplan og følg den
”Det er altid en god idé at lave en uddannelsesplan for den enkelte trainee. På den måde sikrer man sig, at en trainee kommer rundt om alt det, vedkommende skal. Sørg for løbende at opdatere og følg op på uddannelsesplanen, så den virker efter hensigten.”


5. Send de nyansatte på traineeuddannelsen
”Jeg finder det vigtigt, at de unge kommer på traineeuddannelsen. Her får de et fagligt kendskab, som de kan tage med hjem og bruge i deres daglige arbejde. Desuden synes jeg også, at det er vigtigt, at de kommer ud og møder trainees fra de andre rådgivningsvirksomheder. Det forstærker deres netværk og giver dem nogen at sparre med.”


6. Stillingsopslaget: Som man råber i skoven, får man svar 

”Vi har i høj grad oplevet, at vi får, hvad vi efterspørger i vores stillingsopslag. Jo mere konkrete vi er om, hvilke kvalifikationer vi søger, jo bedre ansøgere får vi.”


Skal din medarbejder på traineeuddannelsen 2020?

Traineeuddannelsen supplerer en økonomifaglig uddannelse med landbrugsspecifik viden om arbejdet med regnskaber i Dansk Landbrugsrådgivning (DLBR). 

Uddannelsen henvender sig til relativt nyansatte og nyuddannede medarbejdere i DLBR.

For mere information kontakt

Kirstine Simoni Faurholt
Kirstine Simoni Faurholt
Afdelingsleder
Marketing & Fagkommunikation
T: +45 8740 5167
Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen