MENU
Landmand og konsulent i stand

SEGES leverer tyrens varedeklaration

Kvægavlsforeningen VikingGenetics er dybt afhængige af avlsværdital fra SEGES.
Når Danske, svenske og finske køer insemineres, er det i 90 procent af tilfældene kvægavlsforeningen VikingGenetics, der står bag. 

Avlsrådgivere eller landmanden selv udvælger den helt rette tyr til hver enkelt ko efter at have vurderet de enkelte dyrs egenskaber ud fra avlsværditallene, som VikingGenetics får beregnet hos SEGES.

Selvfølgelig spiller mælkeydelsen en stor rolle, men i Norden lægger man også meget vægt på at fremavle sunde dyr med stærke ben og klove - og i det hele taget dyr, der fungerer godt på den måde, mælkeproduktionen foregår på i Nordeuropa.

Det arbejde var umuligt uden avlsværditallene, fortæller avlschef i VikingGenetics, Lars Nielsen.

- Vi er dybt afhængige af de avlstal, SEGES producerer.  Det er hele varedeklarationen på vores tyre. De fortæller om den enkelte tyrs avlsegenskaber, frugtbarhed, ydelse, eksteriør og meget mere.
Lars Nielsen, Avlschef i VikingGenetics

Kunne ikke leve uden

Lars Nielsen forklarer, at avlen ville blive alt for tilfældig, hvis man ikke havde avlsværditallene, da man ikke kan få den rette information bare ved at kigge på dyrene.

- Vi kunne ikke leve uden avlsværditallene. Det er simpelthen alfa og omega, at vi har den mulighed. Hvis vi ikke brugte avlsværditallene, ville vi snyde os selv, fortæller avlschef Lars Nielsen, VikingGenetics.

Anders Fogh
Anders Fogh
Afdelingsleder
Avlsværdivurdering, Kvæg
T: +45 8740 5337
Gert Pedersen Aamand
Gert Pedersen Aamand
Direktør, NAV
HusdyrInnovation
T: +45 8740 5288
Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen