MENU
Samtale om grovfoder i kvægstald

Dansk mælk i højeste kvalitet

Den mælk, danske landmænd leverer til mejeriet skal være af den bedst mulige kvalitet – både af hensyn til fødevaresikkerheden, mejerierne og landmandens bundlinje.

På SEGES arbejder dyrlæger og agronomer hver dag med at udvikle metoder og ny viden, der forbedrer den høje danske mælkekvalitet endnu mere.

Samtidig råder SEGES over et korps af uvildige mælkekvalitetsrådgivere, der foretager rådgivningsbesøg på landets malkekvægsbedrifter. De er eksperter i mælk og malkning og leverer rådgivning, der sikrer og forbedrer mælkens kvalitet, yversundheden og dyrenes generelle sundhed.

Rykker en besætning med 200 køer fra Arlas næstbedste til den bedste klasse i celletal, vil alene det højere kvalitetstillæg betyde cirka 40.000 kr. i ekstra afregning om året. 

Sådan kan vi hjælpe dig

Rådgivningen omfatter blandt andet:

  • Mælkens bakteriologiske kvalitet 
  • Forbedring af yversundhed og dyrenes trivsel 
  • Staldforholdene 
  • Indretning af stalde ved nybyggeri eller renovering.

Derudover udfører mælkekvalitetsrådgiverne test af malkeanlæg og køletanke, ligesom de tilbyder undervisning og instruktion i korrekt malkning.

Opgaverne løses i tæt samarbejde med landmanden, den praktiserende dyrlæge, kvægbrugskonsulenten, leverandørerne af malkeudstyr og mejerierne.

Vil du vide mere?

Kontakt vores eksperter

Helge Kromann
Helge Kromann
Specialkonsulent
Veterinær & Kvalitetsforhold, Mælkekvalitet
T: +45 8740 6678
Per Justesen
Per Justesen
Afdelingsleder
Veterinær & Kvalitetsforhold, Mælkekvalitet
T: +45 8740 6675
Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen