MENU
Bukkeblad

Kommunernes naturudvikling

Skal din kommune i gang med at udvikle en strategi for biodiversitet? Eller overvejer I, hvordan I skal komme i bedre dialog med landmændene i jeres kommune om indsatsen for biodiversiteten? Så kan SEGES Natur hjælpe.

Konkurrencen om at blive Danmarks vildeste kommune har skabt ekstra fokus på kommunernes naturindsatser.

Ønsker din kommune indspil til, hvordan I skal komme i bedre dialog med landmændene i jeres kommune om indsatsen for biodiversiteten? Så kan SEGES Natur hjælpe.

Kommunerne har meget at vinde, hvis de kan inddrage landmændene som en aktiv positiv medspiller i udviklingen af kommunens natur. De danske landmænd ejer og forvalter nemlig en stor del af Danmarks natur, lige fra læhegn og vandhuller til mange af landets ypperste naturperler.

I SEGES´ naturteam arbejder vi hver dag for at bistå landmændene, så de kan sikre balancen mellem en effektiv landbrugsproduktion og en målrettet naturindsats. 

Vi er specialiserede i at komme hele vejen rundt om de udfordringer, landmændene ser, og forstå de dilemmaer de står med. Samtidig kan vi med vores viden om regler, tilskud og biodiversitet guide både landmændene og kommunerne til at finde de bedste løsninger - for landmanden og naturen. 

Vi kan hjælpe din kommune til at få igangsat en god og konstruktiv dialog med kommunens landmænd baseret på nyeste faglige viden om biodiversitet.

I barren til højre kan du læse om vores to centrale rådgivningsprodukter, NaturTjek og Fokusplaner.  Begge produkter kan indgå som en del af kommunens biodiversitetsstrategi.

Men vi kan også hjælpe din kommune med:

  • Hjælp til at udpege og prioritere de vigtigste naturområder og indsatser
  • Naturkvalitetsplan/biodiversitetsplan
  • Plejeplaner for fredninger
  • Forundersøgelser til naturprojekter 
  • Hjælp til at gennemføre Natura2000 indsatser
  • Oplæg for landmænd/politikere mv.
  • Kursus for kommunens naturplejere/dyreholdere 
  • Formidling i form af videoer, fakta-ark, andet?

Du kan se et webinar om, hvordan SEGES Natur kan hjælpe din kommune videre med sin biodiversitetsstrategi nedenfor:

Hvis du ønsker en uforpligtigende snak om, hvordan vi kan bidrage til din kommunes biodiversitetsindsats, kan du kontakte naturchef Heidi Buur Holbeck på hbh@seges.dk.

Fokusplan for de vigtigste naturperler

Landmænd har det daglige ansvar for noget af Danmarks vigtigste natur. Men ved landmændene i jeres kommune nok om, om den indsats de gør, er det bedste for naturen? Med en fokusplan ser vi på den nuværende praksis omkring dyrehold, plejeformer og tilskud m.m., og giver på baggrund af dette anvisninger til, hvordan det bedst mulige samspil kan opnås mellem landbrugsproduktion, naturindhold, driftspraksis, regler/tilskud og økonomi. 

Læs mere om Fokusplaner

Naturtjek til bedriftens natur

Med et Naturtjek hjælper vi landmanden med at få et overblik over, hvordan man bedst kan tilgodese naturen på bedriften. Landmanden får en skræddersyet Naturtjek-plan med oversigtskort, billeder og beskrivelser af naturværdierne på bedriften, samt idéer til hvordan naturen på ejendommen kan forbedres. Naturtjek udføres af særligt uddannede naurtjek-rådgivere fra de lokale landbrugscentre

Læs mere om Naturtjek

 
Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen