MENU
Skovfirben

Landmanden

Som landmand er du tæt på naturen hver dag. Derfor har du en enestående mulighed for at gøre en stor og vigtig forskel for de mange arter af fugle, planter, insekter og pattedyr, der lever på din bedrift.

De fleste landmænd har et ønske om at hjælpe naturen. Men det kan være svært at få overblik over, hvilke indsatser, der gavner naturen mest. Samtidig kan der opstå bekymringer om, hvorvidt der kan skabes samspil mellem natur og landbrugsproduktion.

For os er det vigtigt, at alle landmænd skal pleje og udvikle deres natur med ro i maven og uden frygt for restriktioner og begrænsninger for produktionen. Derfor har vi fokus på at rådgive dig, så vi i fællesskab finder vejen til det bedst mulige samspil mellem natur, driftspraksis, regler/tilskud og økonomi.

Bliv klogere på naturen

Hos SEGES Natur har vi et ønske om at gøre de danske landmænd klogere på naturen. Samtidig ønsker vi at gøre naturpleje til en attraktiv og anerkendt driftsgren.
I vores samling af Faktaark og foldere, såvel som i vores videoer og podcasts kan du blive lidt klogere på, hvordan du kan tilgodese naturen på din bedrift.
 

Landmand og konsulent i mark
Foto: Anne Erland Eskildsen

Rådgivningsværktøjer

Har du et ønske om at udvikle naturen på din bedrift? Hos SEGES Natur tilbyder vi personlig rådgivning, hvor vi gennemgår din bedrift sammen med dig, og taler om mulighederne. Vi samarbejder med lokale naturrådgivere i Dansk landbrugsrådgivning, så afhængig af hvor i landet, du bor, udføres dit rådgivningsbesøg enten af en lokal naturrådgiver eller en rådgiver fra SEGES.

Du kan læse mere om vores enkelte rådgivningsprodukter nedenfor:

Naturtjek

Med Naturtjek får du et fagligt værktøj, der gør dig i stand til at beskytte, forvalte og etablere natur ud fra bedste faglige viden om hvilke initiativer, der giver den største effekt for natur og biodiversitet. 

Læs mere om Naturtjek

Fokusplan

Fokusplanen er for dig, der forvalter arealer med særligt høj naturværdi. Med udgangspunkt i et enkelt areal eller et samlet område, hjælper vi dig med at lave en kortlægning af eksisterende naturværdier, samt potentialet for udvikling af naturen. 

Læs mere om Fokusplaner


Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen