MENU
Landmand og rådgiver i mark

Fokusplan

Måske er du en af de landmænd, som har det daglige ansvar for noget af Danmarks vigtigste natur. Ved du nok om, hvilke arter du har, og om den indsats, du gør, er det bedste for naturen? Hvis ikke, kan du hente hjælp fra en Fokusplan.

Hvad er en Fokusplan?

Fokusplanen er et rådgivningsprodukt for dig, der forvalter arealer med særligt høj naturværdi. 

Med en Fokusplan i bagagen får du et samlet overblik over de vigtigste arter og levesteder, du har på dine naturarealer. Du får foto og beskrivelse af de vigtigste arter og konkret rådgivning om, hvordan du kan bevare eller forbedre forholdene for disse arter.  

Hvordan foregår det i praksis?

Når du skal have lavet en Fokusplan, vil du få besøg af en specialuddannet naturkonsulent fra SEGES, som sammen med dig vil gennemgå din ejendom. Er der for eksempel sjældne arter, som du bør være særligt opmærksom på, når du planlægger din naturpleje? Eller har du en særlig naturtype, der vil have gavn af en bestemt form for forvaltning?

Vi gennemgår din nuværende praksis omkring dyrehold, plejeformer og tilskud m.m. og giver dig på baggrund af dette konkrete anvisninger og løsninger på, hvordan det bedst mulige samspil kan opnås mellem naturindhold, driftspraksis, regler/tilskud og økonomi. 

Dette munder ud i en samlet kortlægning over alle de konkrete indsatser, som du kan udføre for at øge dit naturindhold på din ejendom. Når kortlægningen er færdig, vil du kunne tilgå den elektronisk. 

Hvorfor skal jeg få lavet en Fokusplan?

Med en Fokusplan kan du være sikker på, at du bliver guidet til at lave lige præcis den indsats, der giver allerstørst effekt for natur og biodiversitet. Samtidig har vi et skarpt fokus på at finde de løsninger, der passer bedst til dig, så natur, økonomi og driftspraksis går op i en højere enhed. Du kan bruge din Fokusplan som en del af din markedsføring, da den viser, at du gør en troværdig og målrettet indsats for biodiversiteten.

Produkter

Ud over selv fokusplanen får du et skilt, som du kan hænge op ved indgang til gården som et bevis for, at du gør en særlig og målrettet indsats for biodiversiteten. Hvis du ønsker det, laver vi også et udkast til en pressemeddelelse, som du kan sende til lokalpressen, lægge på din hjemmeside, Facebookside eller andre medier. Alt sammen noget, som viser, at du involverer dig aktivt i indsatsen for de sjældne arter, du har på dine arealer.

I 2019 tilbyder vi fokusplanen som et introduktionstilbud.

Mere Info

Hvis du er interesseret i at få lavet en fokusplan, kan du kontakte Naturchef Heidi Buur Holbeck på hbh@seges.dk eller telefon 8740 5450. Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen