MENU
Konsulent arbejder ved computeren

Ejer- og generationsskifte

Et ejerskifte er for resten af livet. Vigtige beslutninger skal træffes, og livet, som man kender det, forandres for altid.

Et ejerskifte kan være en lang og svær forandringsproces. Ofte indebærer et skifte forandringer, der hverken kan vejes eller måles, og det er tit de bløde værdier, der afgør, hvordan ejerskiftet forløber og opleves af familien.

Vores erfaringer fra landbruget viser, at en væsentlig forudsætning for et velgennemført ejerskifte er, at begge ægtefæller er en del af processen. Et skifte indebærer store forandringer for hele familien, og det er vigtigt, at alle aspekter inddrages og overvejes nøje.

For mange ægtepar kan det være en udfordring i sig selv at få taget hul på samtalen om, hvilke forventninger de hver især har – ikke bare til livet efter ejerskiftet, men også til selve skiftet.

Udfordringerne kan også ligge helt andre steder. Mere komplekse familiemønstre med børn fra flere ægteskaber kan eksempelvis give anledning til problemstillinger i forhold til arv og gaver.

Nogle trin i en ejerskifteproces kræver meget lang tid at gennemføre, og hvis du i yderste konsekvens først skifter ved død, er det andre spilleregler, der gælder. Et ejerskifte, der påbegyndes tidligt i livet, giver dig flere muligheder for at få det, som du vil have det.

En tommelfingerregel siger, at det ikke er for tidligt at begynde med forberedelserne til et ejerskifte fem år, før det gennemføres. 

Sådan kan vi hjælpe dig

Et ejer- eller generationsskifte er et tværfagligt område med komplekse problemstillinger, som kræver, at man tænker ”hele vejen rundt”.

Hos SEGES finder du et bredt udvalg af eksperter, der har alle de faglige kompetencer, der skal til, for at give dig en helheds- og resultatorienteret rådgivning.

Vi ved, at ikke to ejer- eller generationsskifter er ens og tager derfor altid udgangspunkt i din konkrete situation for at finde den helt rigtige løsning for dig og din familie.

SEGES tilbyder dig rådgivning gennem hele processen – uanset hvor i forløbet du og din familie er.

Vi yder også rådgivning til landmænd, men altid i samarbejde med de lokale rådgivere.

Bliv klogere på ejer- og generationsskifteVil du vide mere?

Kontakt en medarbejder i SEGES.

Jane Karlskov Bille
Jane Karlskov Bille
Chefkonsulent
Skat
T: +45 8740 5209
René Moody Nielsen
René Moody Nielsen
Afdelingschef, Skat  
Erhvervsjura & Skat
T: +45 8740 6643

Se videoen og mød svineproducent Henrik Bøje Nielsen, der overvejer, hvordan han bedst forbereder et ejerskifte. Hør også, hvordan far og søn, Peter og Hans Christian Carstensen, planlagde deres generationsskifte, der blev en succes. Hvad skal du være opmærksom på, hvad er vigtigst, og hvad kan det være en god idé at få ekstern hjælp til? 

Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen