MENU
Konsulent arbejder ved computeren

Miljøret

Miljøretten sætter grænser for, hvordan du kan udnytte din ejendom eller virksomhed. Derfor er det en god ide at være på forkant med myndighedernes afgørelser. SEGES’ eksperter er parate med svar på miljøretlige spørgsmål.
Vær på forkant med miljøretten. Vi hjælper med at vurdere konsekvenserne af myndighedernes beslutninger.
Vær på forkant med miljøretten. Vi hjælper med at vurdere konsekvenserne af myndighedernes beslutninger.
Foto: SEGES P/S

Miljøreguleringen bliver stadig mere omfattende og indgribende. For dig som borger kan myndighedernes afgørelser være vanskelige at forstå. Samtidig kan det medføre en højere risiko for, at myndighederne laver sagsbehandlingsfejl.

Du bliver måske først opmærksom på en relevant afgørelse, når du bliver hørt af kommunen, eller når du bliver præsenteret for krav om tilslutning til kloak, påbud om vedligeholdelse af dræn, besked om registrering af beskyttet natur eller afslag på en byggetilladelse.

Derfor er det vigtigt at sætte sig grundigt ind i myndighedernes afgørelser. De kan eksempelvis betyde, at du ikke kan bygge det hus, du gerne vil.

Miljøeksperterne på SEGES kan hjælpe dig med at afklare dine eventuelle spørgsmål. Hvis du er landmand, rådgiver vi dig altid i samarbejde med din lokale rådgiver.

Vidste du, at der er pligt til at vedligeholde dræn efter vandløbsloven, men at vedligehold samtidig kan være i strid med naturbeskyttelsesloven?

Sådan kan vi hjælpe dig

Har du opkøbt jord til udstykning af boliger, kan vi for eksempel hjælpe med at vurdere, om registreringen af beskyttet natur på jorden er korrekt, eller om der skal klages over registreringen. Vi hjælper også gerne med at vurdere de juridiske konsekvenser af registreringen.

Vi kan også hjælpe med at fortolke lokalplaner og kommuneplaner for din ejendom og med at søge dispensationer, så du kan bruge din ejendom, som du ønsker.

Endelig kan SEGES’ miljøeksperter tilbyde rådgivning i forbindelse med regulering af dræn og vandløb, hvis du har behov for hjælp til at forstå vandløbsreguleringen eller ønsker juridisk assistance til en konkret sag.

Bliv klogere på miljøområdet


Vil du vide mere?

Kontakt en medarbejder i SEGES.

Jonas Valhøj Kleffel Nielsen
Jonas Valhøj Kleffel Nielsen
Afdelingschef, Erhvervsjura
Erhvervsjura & Skat
T: +45 8740 5140
Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen