MENU
Tre landmand i svinestald

Om SEGES Svineproduktion

SEGES Svineproduktion er en samlet svinefaglig enhed i SEGES med en bred vifte af kompetencer repræsenteret 

SEGES Svineproduktion gennemfører udviklings-, afprøvnings- og serviceopgaver, der skaber merværdi hos danske svineproducenter og sikrer anvendelse af de bedste metoder til at producere svin i Danmark. 

Det er vigtigt, at svineproduktionen sker på en bæredygtig og fremtidssikret måde, og derfor har vi specielt fokus på:

  • Konkurrencekraft 
  • Dyrevelfærd
  • Fødevaresikkerhed og dyresundhed
  • Miljø

SEGES Svineproduktion står for ekspertviden på alle væsentlige områder af svineproduktion og er internationalt kendt. Vi gennemfører forsknings- og udviklingsaktiviteter på et højt fagligt niveau gennem praktiske forsøg, test og afprøvninger i svinebesætninger. 

Samtidig varetager vi en række serviceopgaver som sundhedsovervågning, sundhedskontrol, laboratoriediagnostik, sikkerhedsvask, Danish transportstandard og produktstandard

Forretningsgrundlag

Vores arbejde baseres primært på indtægter fra Svineafgiftsfonden, royalties fra DanAvl, offentlige forsknings-, udviklings- og demonstrationsmidler samt kommercielle brugerbetalte indtægter.

Aktiviteterne koordineres bedst muligt i forhold til andre danske og udenlandske forsknings- og udviklingsaktiviteter.

Høj faglig kompetence og et stærkt kundefokus er udgangspunktet i vores fem forretningsområder. Vi arbejder for at omsætte vores viden og knowhow til værdi hos de danske svineproducenter.

Bestyrelsen beslutter aktivitetsniveauet

Opgaverne og aktivitetsniveauet i SEGES Svineproduktion besluttes af bestyrelsen, Landbrug & Fødevarer Svineproduktion.

Bestyrelsen består af ni svineproducenter og en landbrugsrådgiver. Dette samlende forum har til formål at sikre optimering af og interessevaretagelse for den primære svineproduktion.

Christian Fink Hansen
Christian Fink Hansen
Sektordirektør,Svineproduktion
Sektordirektør, Svin
T: +45 3339 4420

Vores arbejde

Hvert år udgiver vi en rapport, hvor du kan læse om de forsøg, vi har gang i - og hvilke resultater, vi har opnået. Det giver dig et overblik over, hvad vi arbejder med i SEGES Svineproduktion - til gavn for alle danske svineproducenter.  Se årsrapporter

Svinefaglig viden

Al svinefaglig viden er samlet på svineproduktion.dk. Her finder du viden til brug på staldgangen og et arkiv af nye og ældre forskningsresultater fra de svinefaglige medarbejder i SEGES Svineproduktion.

Svineproduktion.dk

Erik Larsen, bestyrelsesformand

Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen