MENU
10 gode grunde til at være landmand

Det eneste rigtige job for mig

Alsidigheden, arbejdet med dyr og det at producere noget håndgribeligt står på Erik Pedersens liste over gode grunde til at vælge livet som landmand.
Svineproducent Erik Pedersen
Svineproducent Erik Pedersen

Der er dem, der famler sig gennem et væld af uddannelser, fjumreår og usikre drømme for fremtiden. Og så er der typer som Erik Pedersen. Han er 28 år og nyetableret svineproducent. Og han har aldrig været i tvivl om, hvad han skulle være, når han blev stor: Landmand.

- Jeg er selv vokset op på landet, og landmand er simpelthen det eneste rigtige job for mig, fortæller den unge landmand fra Vendsyssel. Allerede som 15-årig gik han i banken for at høre, om han kunne regne med opbakning til sine fremtidsdrømme. Og siden dengang har han arbejdet stålsat for at nå i mål.  

- For mig er det helt fundamentalt at have gang i en masse forskelligt, og blæksprutterollen, man har som landmand, passer mig helt perfekt. Jeg tror ikke, at man finder et mere alsidigt erhverv, og jeg nyder, at der sker så mange forskellige ting på en dag, fortæller Erik Pedersen. Han fortsætter: 

- Det spænder vidt fra det fysiske arbejde i stalden til motivation og ledelse af medarbejdere, og jeg skelner ikke mellem, hvad jeg gør mest eller helst. Jeg er bare 100 % landmand med interesse for virksomhedsledelse.

Jeg tror ikke, at man finder et mere alsidigt erhverv, og jeg nyder, at der sker så mange forskellige ting på en dag.
Svineproducent Erik Pedersen

De gode grunde står i kø 

For Erik Pedersen er det også vigtigt at producere noget håndgribeligt. Og så er han meget glad for at arbejde med dyr.  

- Svin er super spændende dyr, som er meget mere intelligente og agile, end man tror. Hvis dyrene underpræsterer, så er der noget galt, og der er så mange små håndtag, der kan drejes på. Derfor er det også helt vildt fedt, når man får det hele til at spille, forklarer den ambitiøse landmand. 

Han forstår godt, hvis nogle unge er nervøse for at gå ind i en branche, hvor økonomien er trængt, og arbejdsdagene er længere end gennemsnittet. Selv har han fået en hård start med historisk dårlige noteringer som velkomst til landmandslivet.

- Selvfølgelig har det været udfordrende. Men det gør også, at vi bliver endnu mere taknemmelige og stolte, når tingene faktisk lykkes, og jeg har valgt at fokusere på det, vi faktisk kan gøre noget ved i stedet for at fortabe mig i det, vi ikke kan påvirke, fastslår han

Og selvom gode økonomiske resultater er en del af strategien, er det ikke det eneste mål for Erik Pedersen: 
- Selvfølgelig skal det økonomiske fundament være på plads. Men derudover er det vigtigste for mig faktisk, at jeg som menneske godt kan lide at være landmand. Det er hjerteblod.

Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen