MENU
Vi arbejder med bæredygtighed

Vil du økologi og mere til? Vi arbejder med bæredygtighed

Bæredygtighed er på alles læber og i mange tanker. Også hos SEGES. Men hvordan gør man det luftige begreb konkret? Hvordan kan det kommunikeres til forbrugerne? Og kan man bruge det til at skabe forretning? Det undersøger vi sammen med en række økologiske virksomheder i et nyt projekt 
Økologi og bæredygtighed
Økologi og bæredygtighed

I de seneste tre år har SEGES Økologi arbejdet på at implementere bæredygtighedsanalyseredskabet RISE i økologien i DK. Og stadig flere landmænd går systematisk til værks og bruger det internationalt anerkendte redskab til at måle, hvor bæredygtige deres landbrug er. 60 økologiske landmænd er indtil nu blevet klogere af analysen, og vi vurdere, at yderligere 100 landmænd vil følge efter i 2016. 
Nu skal projektet "Vil du Økologi og mere til? Vi arbejder med bæredygtighed" undersøge, om landmændenes indsatser i forhold til bæredygtighed og RISE kan omsættes til forretning. 

I projektet undersøger vi markedet for bæredygtige, økologiske produkter. Det gør vi ved at iscenesætte det systematiske bæredygtighedsarbejde, der ligger i at arbejde med RISE, sammen med økologiske fødevareproducenter og virksomheder.

-Vi vil gerne i dialog med forbrugerne om bæredygtighed for at blive klogere på, hvordan landmændenes arbejde med bæredygtighed kan kommunikeres klart til forbrugerne. Altså hvordan får vi gennemsigtighed mellem landbruget og forbrugerne, siger Randi Friis Hansen, seniorkonsulent i SEGES

Et af de landbrug, der har fået udarbejdet en bæredygtighedsanalyse, og som er med i projektet, er Skærtoft Mølle i Sønderjylland.
-Vi ser naturen som vores vigtigste samarbejdspartner. Og for at skåne den, vil vi gerne arbejde så bæredygtigt som muligt, siger Hanne Risgaard fra Skærtoft Mølle.
Virksomheden har, i lighed med andre landbrug, valgt at lægge deres bæredygtighedsvurdering på nettet, så forbrugerne kan se, hvor bæredygtigt landbruget er, og hvor der er plads til forbedringer.

Hvordan smager bæredygtighed? 

Forbrugerne kan se det bæredygtige arbejde på nærmeste hold, når vi laver shop-in-shops i to butikker (Irma, Axelborg fra den 7. september til den 1. oktober, hvor Skærtoft Mølle, Hestbjerg Økologi og Falslevgaard kommer på besøg. Og Føtex Food, Guldsmedegade, Aarhus fra den 15. september til den 1. oktober, hvor Naturmælk er gæst) Her kan man møde producenterne, købe deres fødevarer, høre mere om deres arbejde med bæredygtighed og selvfølgelig smage på nogle af resultaterne. 

På de medvirkende producenter og virksomheders hjemmesider Naturmælk, Skærtoft Mølle, Hestbjerg Økologi og Falslevgaard kan du læse mere om deres baggrund og arbejde med bæredygtigheden.

Inspiration og læring

Vi har også lavet en forbrugerundersøgelse baseret på konceptet og aktiviteterne - og kommunikationen fra det.

Hvad siger forbrugerne? Få spændende forbrugerindsigt i rapporten om "Vi arbejder med bæredygtighed" 

Hvordan kommunikeres bæredygtighed i økologien? Bliv klogere i vores kommunikationskatalog. 


 

 

 


Gustaf Højriis Bock
Gustaf Højriis Bock
Chefkonsulent
Økologi Innovation
T: +45 8740 5046

Indslag om bæredygtighed på P4 Morgen

Hør interviewet med økologisk svineproducent, Bertel Hestbjerg, der også deltager i projektet Vil du økologi og mere til?

Hør interviewet med projektleder, Randi Friis Hansen, SEGES

Se indslaget fra TV2/Østjylland: Nu kan du tappe økologisk mælk i Føtex 

Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen