MENU
Landmand med plante

Med RISE-analysen får du en konkret handlingsplan

En bæredygtighedsanalyse giver dig overblik over forbedringsmulighederne på din bedrift. Få en konkret handlingsplan for din landbrugsbedrift.

Med en RISE-analyse får du en omfattende gennemgang og vurdering af bæredygtigheden på hele din bedrift. Samtidig får du en handlingsplan, der indeholder konkrete forslag til tiltag, som du kan implementere med det samme, og forslag til større strategiske initiativer.

En bæredygtig bedrift arbejder i helheder, hvor både mennesker, økonomi, miljø og
samfund er med i regnestykket. Det får du hjælp til af de certificerede RISE-konsulenter, og samtidig får du rådgivning fra eksperter med indblik i bæredygtighed, udledning af klimagas, økologi og ressourceeffektivitet.

Vi anbefaler at få lavet en RISE-analyse hvert 3. år, så du kan følge udviklingen i bæredygtighed på din bedrift.

Bæredygtighedsrapporten giver overblik

På baggrund af RISE-analysen udarbejdes en udførlig rapport, der beskriver bæredygtigheden på din bedrift. Rapporten indeholder blandt andet en figur som denne. 

Figur - RISE

”Spindelvævet” giver dig et visuelt overblik over graden af bæredygtighed på din bedrift. Jo tættere den hvide streg er på yderkanten, jo mere bæredygtig er bedriften.

Læs mere om de 10 fokusområder, der måles på i en RISE-analyse, og bliv klogere på, hvad de dækker over.

Handlingsplan gør bæredygtighedsarbejdet konkret

Med handlingsplanen, der udarbejdes på baggrund af din RISE-analyse, går bæredygtighedsarbejdet fra at være et diffust begreb til at fokusere på konkrete optimeringsforslag for din bedrift.

Handlingsplanen kommer hele vejen rundt om din bedrift, og den giver dig optimeringsforslag til alt fra livskvalitet for dig og dine ansatte over dyrkning af jorden til bedriftens økonomi.

Du får både bud på de små ting, du kan ændre uden omkostninger og på mere omfattende tiltag, som kan kræve større investeringer.


Noget af det, der virkelig var en øjenåbner for os, var arbejdet med livskvalitet.
Niels Foged, landmand
Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen