MENU

Danmark på bæredygtighedstoppen

Danmark er nummer 2 på en netop offentliggjort liste over de lande i verden, som er nået længst med at implementere FN’s verdensmål, der samlet skal skabe en mere bæredygtig verden. Også dansk landbrug er i fuld gang med et omstille sig til en mere bæredygtig produktion.

193 medlemslande i FN arbejder på at implementere 17 definerede verdensmål, der blandt andet handler om at sikre rent vand, overgå til mere ansvarlig produktion og forbrug samt at prioritere klimaindsatser højere.

Den tyske fond Bertelsmann Stiftung og Sustainable Solutions Development Network har i denne uge gjort status over, hvor langt de forskellige lande er nået med at implementere målsætningerne, og her er kun Sverige ️foran Danmark.

Nyheden har også skabt glæde i SEGES, hvor bæredygtighed længe har været på agendaen.

”Dansk landbrug er i fuld gang med at omstille sig til en mere bæredygtig udvikling, gennem både små og store initiativer. Så sent som i denne uge samlede vi vores bæredygtighedsnetværk, der består af en række innovative, danske landmænd. De har med udgangspunkt i de tre bundlinjer – den sociale, den grønne og den økonomiske – gang i mange spændende bæredygtighedsinitiativer,” fortæller Kristian Skov, afdelingsleder i Kompetencer og Vækst i SEGES.

Han fortæller, at bæredygtighedsindsatserne spænder bredt.

”De handler om alt fra kulstofbinding i nye vådområder og til forskellige former for øget dyrevelfærd og sociale initiativer, der både sikrer medarbejderne bedre vilkår og bliver til gavn for lokalsamfundet. Vi har sat meget tid og mange ressourcer af til at facilitere innovationskraften og skabe den nødvendige vidensdeling, så de bedste ideer spredes mellem de danske landmænd.”

Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen