MENU
Vækst med bæredygtighed - topbanner

Hjemmedyrkede mikroalger kan være fremtidens bæredygtige foderprotein

I fremtiden skal forsyningen af proteinfoder til landbruget, som nu i høj grad er baseret på importeret soja, kunne erstattes af foderprotein fra danskdyrkede mikroalger. Potentialet skal de kommende 5 år undersøges gennem projektet ReMAPP - støttet af Innovationsfonden.

Her skal de dyrkede alger forsynes med CO2 og næring fra biogasindustriens sidestrømme. Målet er, at der skal kunne produceres proteiner fra alger med et arealforbrug, der er op til ti gange mindre end ved konventionelle foderafgrøder.

Tilpasses det danske klima

”Mikroalger har længe været i forskernes søgelys, da de kan opnå meget høje vækstrater og kan dyrkes på arealer, der ellers ikke egner sig til landbrug.
Algerne bliver en blandet kultur tilpasset det danske klima,  hvilket giver en robust produktion og en lang dyrkningssæson,” siger projektlederen, centerchef Jesper Mazanti Aaslyng fra Teknologisk Institut.

Projektet løber over fem år 

De første testmarker med alger, dyrket i rørformede poser udvikles på Teknologisk Institut i Taastrup. hvorefter et system på 800 kvm opføres ved biogasanlægget NGF Nature Energy Holsted i Sydjylland, som producerer 13 mio. m3 biogas årligt. Projektet har et samlet budget på 26 mio. kr., og løber til udgangen af 2022.

 

Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen