MENU
14. januar 2015

Årets grønne landmand satser på naturpleje

Mogens Anholm fra Røsnæs blev onsdag hædret af sine kolleger på Plantekongres 2015. Han håber, at naturpleje kan blive en selvstændig driftsgren i landbruget.

Landmænd, der gør noget ekstra for natur, klima og miljø, fortjener et skulderklap. Derfor kårer SEGES hvert år ”Årets Grønne Landmand”. Hæderen, der ledsages af en kontant belønning på 10.000 kroner.

Årets vinder, kåret i forbindelse med Plantekongres 2015 i Herning, blev Mogens Anholm fra Røsnæs. Han fik flest SMS-stemmer blandt de tre finalister.

Mogens Anholm driver en bedrift med 100 hektar, 30 Hereford kødkvæg og 80 fedekalve. Han får prisen for sit arbejde med at udvikle og professionalisere naturpleje ved hjælp af kødkvæg, med henblik på at gøre det til en selvstændig driftsform.

Mogens Anholm står, sammen med andre landmænd, for pasningen af 150 hektar natur på Røsnæs, hvor i alt 150 kreaturer græsser, heraf Mogens Anholms egne 30 dyr.

- Mogens er et rigtigt godt eksempel på en landmand, der går nye veje, og også har fokus på at styrke landbrugets image og knytte bånd til det øvrige samfund.

- Hans tanker om at man for eksempel går sammen om at lave større græsningsarealer, hvor der kan opsamles kvælstof og fosfor fra et større opland, er meget spændende. Det kan være med til at gøre det lettere at gøde jorden optimalt på produktionsarealerne, siger Ivar Ravn, direktør for SEGES afdeling for planter og miljø.

- Vi har gennem mange år arbejdet med at udvikle naturpleje og sikre bedre forhold for naturplejerne. Mogens er en vigtig foregangsmand i dette arbejde, og det er derfor meget fortjent, at han bliver Årets Grønne Landmand, siger Ivar Ravn.

Årets Grønne Landmand kåres af SEGES i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening, WWF, LandbrugsMedierne, Lantmännen Maskin og Claas.

Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen