MENU
4. september 2019

Agro Food Park fylder 10 år

For ti år siden var der kun få bygninger på en mark. I dag står et førende vækst- og innovationsmiljø for landbrugs- og fødevarevirksomheder. Agro Food Park ved Skejby kan fejre 10-års fødselsdag og i dag vidner 80 virksomheder og vidensinstitutioner og 1200 medarbejdere om en fantastisk succes og en fortælling om, hvor langt man kan komme, hvis alle trækker på samme hammel.

Arla, Aarhus Universitet, SEGES, Teknologisk Institut er bare nogle få af de mange virksomheder og institutioner som i de smukke rammer ved Skejby dagligt arbejder for fortsat at gøre Danmark til verdens bedste producent af fødevarer og agroindustri. Og udlandet kigger med – talrige delegationer har været forbi og fået øjnene op for dette innovative område, hvor man arbejder sammen på kryds og tværs for at opnå bedre produkter, bedre ressource effektivitet og ikke mindst giver et stærkt fagligt sammenhold, som gør medarbejderne glade for at være en del af successen.

Direktør for Agro Food Park, Anne-Marie Hansen siger: 

”Det er gået utroligt stærkt i Agro Food Park i de sidste ti år. Fra bare at være nogle bygninger på en mark, kan man i dag se et helt nyt innovationsmiljø opstå lige uden for Aarhus. Og hver måned kommer der flere til – vi mærker stor interesse blandt fødevare- og agroindustrien for at blive en del af denne succes, hvor nærheden til vidensinstitutionerne, muligheden for at blive en del af et allerede etableret miljø og den gode infrastruktur er medvirkende til at virksomhederne søger hertil.”

Beliggenhed, beliggenhed og beliggenhed

En vigtig ingrediens i Agro Food Parks succes er at være det rigtige sted – nemlig i Aarhus og Østjylland, hvor mere end 700 forskere og videnskabspersoner er specialiserede inden for fødevare- og agroindustrien. Det er Europas højeste koncentration af fødevareeksperter inden for ca. en times kørsel. 

Borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard siger: 

”Agro Food Park er en ubetinget succes. Miljøet har vokset sig til at blive et meget stærkt aktiv ikke kun for Aarhus, men for hele landet. Danmark nyder godt af, at den danske fødevareklynge er blandt verdens stærkeste fødevareklynger. Agro Food Park baner vej for øget samarbejde mellem aktørerne i klyngen, en styrket innovation, etablering af nye startups og scaleups samt tiltrækning af investeringer, virksomheder, ekspertise og talent til Danmark. Der er således al mulig grund til at fortsætte udbygningen og udviklingen af Agro Food Park. Vi ser fra Aarhus Kommune frem til også de næste ti år at være en nær samarbejdspartner i dette arbejde.” 

Agro Food Park er godt på vej mod ambitionen om at skabe Europas førende miljø for fødevare- og landbrugsinnovation, men man ønsker fortsat at forbedre sig og blive endnu større. 

”Når man tænker på, at det kun har taget 10 år at nå hertil, tænk så på, hvad vi kan nå på tyve år. Det er vores ambition at endnu flere danske og internationale virksomheder får øjnene op for, hvad Agro Food Park kan tilbyde deres virksomhed. At virksomheder får lyst til at blive en del af miljøet så det med årene vokser sig endnu større og stærkere til gavn for alle der er en del af det”, afslutter direktør for Agro Food Park, Anne-Marie Hansen.

Fakta om Agro Food Park
Åbning 9. september 2009 i en bygning på 15.000 m2 med visionen om at skabe det førende vækst og innovationsmiljø for fødevarevirksomheder 
2012: Første etape af en ny bygning til mindre og mellemstore agro- og fødevarevirksomheder åbner i Agro Food Park.  
2013: Inkubationsmiljø for Start ups åbner i Agro Food Park
2014: Anden etape af den nye bygning til mindre og mellemstore virksomheder åbner 
2016 offentliggjorde Agro Food Park en ambitiøs og visionær udviklingsplan for området. 
2017: Arla Foods globale innovationscenter åbner i Agro Food Park
2018: Viking Danmark åbner deres nye domicil på Koldkærgård i Agro Food Park
2019: 80 virksomheder og vidensinstitutioner, 1200 medarbejdere og videnspersoner og 50.000 m2 faciliteter i 6 bygninger
2019: Aarhus Universitet FOOD flytter ind i deres nye bygning i Agro Food Park.  

Pressekontakt Anne-Marie Hansen, direktør amh@agrofoodpark.dk 26256593. 

Sagt om at være i Agro Food Park

Ejnar Schultz, direktør for SEGES
”Innovationsmiljøer som Agro Food Park spiller en meget væsentlig rolle i at udvikle landbruget og skabe vækst og konkurrencekraft i den danske fødevareproduktion – det som landmanden skal leve af i fremtiden. Her er et unikt og attraktivt udviklingsmiljø, hvor viden, innovation og entreprenørskab blomstrer. Det var den daværende direktør for SEGES, der for år tilbage fik idéen til Agro Food Park, og SEGES har fra starten spillet en aktiv rolle i at tiltrække virksomheder og vidensinstitutioner til miljøet. Nu, ti år efter, kan vi i landbruget være stolte af Agro Food Park. Klyngen her styrker ikke bare vores eget netværk og innovationskraft, men også det samlede erhverv. 

Lars Dalsgaard – Senior Vice President – Arla Innovation Centre

”Det har været fantastisk at opleve den massive interesse der har været omkring Arla Innovation Centre, som slog dørene op i Agro Food Park d. 1. februar 2017. Vi har mere end 2.000 besøgende herude om året, hvoraf en stor del er besøg fra vore naboer og samarbejdspartnere her i Agro Food Park. Det er dejligt at kunne konstatere, at vores valg af placering har været ”lige i øjet”, og dermed giver os mulighed for at være tæt på andre fødevareentusiaster. Ikke mindst glæder vi os til at byde AU Food velkommen herude, som vi løbende samarbejder med omkring udviklingen af nye tidssvarende mælkeprodukter, som imødekommer de kontinuerlige ændringer i forbrugernes ønsker og behov.” 

Direktør Lars Visbech Sørensen, Agro Business Park 
”Vi driver inkubationsmiljøet i Agro Food Park, hvor vi hjælper innovative iværksættere med at udvikle sig til stærke virksomheder. Man kan slet ikke understrege nok, hvor utroligt vigtigt det er for iværksættere at have adgang til daglig sparring, kapital og branchespecifikt netværk. Det øger simpelthen chancen for succes. I Agro Business Park er vi super glade for at have været en del af den rejse, som Agro Food Park har været på de seneste 10 år, og vi glæder os fortsat at være en del af eventyret,” siger Lars Visbech Sørensen, direktør i Agro Business Park.  
Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen