MENU
20. oktober 2020

Agrointelli sikrer 108 mio. kr. til grønne robotter i landbruget

Virksomheden med hovedkvarter i Agro Food Park i Aarhus får med en stor kapitalindsprøjtning mulighed for at tage et kvantespring i udvikling og kommercialisering af robotteknologi til grøn omstilling af planteproduktionen. Der er potentiale til et dansk eksporteventyr – og bag det står blandt andet statens Vækstfond. Borgmester Jacob Bundsgaard kalder det fantastisk og en fornem blåstempling af virksomheden.
Teknologivirksomheden Agrointelli, der fokuserer på robotter til brug i landbrugets planteproduktion og har bases i Agro Food Park i Aarhus, har indgået et partnerskab med Vækstfonden og Nordic Alpha Partner. Samarbejdet sikrer Agrointelli, der er etableret i 2015, 108 mio. kr. til at udvikle sine robotværktøjer og komme længere ud på de internationale markeder med sin grønne teknologi. Fra venstre er det Agrointellis adm. direktør Ole Green, Anne-Marie Hansen, Agro Food Park,  Peter Bager, bestyrelsesformand for Agrointelli og Jakob Fuhr Hansen, Nordic Alpha Partners.
Teknologivirksomheden Agrointelli, der fokuserer på robotter til brug i landbrugets planteproduktion og har bases i Agro Food Park i Aarhus, har indgået et partnerskab med Vækstfonden og Nordic Alpha Partner. Samarbejdet sikrer Agrointelli, der er etableret i 2015, 108 mio. kr. til at udvikle sine robotværktøjer og komme længere ud på de internationale markeder med sin grønne teknologi. Fra venstre er det Agrointellis adm. direktør Ole Green, Anne-Marie Hansen, Agro Food Park, Peter Bager, bestyrelsesformand for Agrointelli og Jakob Fuhr Hansen, Nordic Alpha Partners.

 

Den aarhusianske teknologivirksomhed Agrointelli, der udvikler og producerer robotter til brug i landbrugets planteproduktion, har indgået et partnerskab med Vækstfonden, der ejes af staten, og Nordic Alpha Partner, der er en growth-fond med fokus på grøn omstilling. Samarbejdet sikrer Agrointelli 108. mio. kr. til videreudvikling af sine robotløsninger og at styrke salget på de internationale markeder med sin grønne teknologi.

I fremtidens landbrug bliver marker overvåget og passet af robotter, som luger og gøder i den rette mængde. Det er netop, hvad Agrointelllis robot kan hjælpe med, og derved er der mindre behov for sprøjtemidler, næringsstoffer udnyttes bedre, og samtidig reduceres energibehovet i planteproduktionen. Agrointellis robot tilbyder mange af de sammen egenskaber, som en almindelig traktor, men opererer uden en fører og med et mindre aftryk i marken. Det gavner både forretningen og miljøet.

Miljø- og ressourceeffektivt landbrug

Kapitalindsprøjtningen giver mulighed for at gøre dansk robotteknologi i landbruget til en stor eksportvare, mener Agrointellis stifter og administrerende direktør Ole Green.

- Jeg ser muligheder til at skabe en erhvervssucces med mange danske arbejdspladser på en grøn teknologi, som sikrer højkvalitetsarbejde i landmændenes markarbejde, et mere miljøvenligt og ressourceeffektivt landbrug samt økonomiske gevinster for landmænd over hele verden. Jeg er selvsagt utrolig glad for, at der er tro på os i et omfang, så man vil investere så mange penge. Det er en stor cadeau til Agrointelli, og jeg glæder mig voldsomt til at sætte turbo på udviklingen, siger Ole Green.

Borgmester: Stærke på landbrugs-knowhow
Aarhus’ borgmester Jacob Bundsgaard glæder sig over, at en lokal virksomhed markerer sig på et at de områder, der aktuelt er allermest opmærksomhed om og muligheder i.

- Vi har brug for at gøre både viden og løsninger i forhold til bæredygtighed og grøn omstilling til endnu større styrker for Danmark i de kommende år, og landbrugs-knowhow er i forvejen et område, hvor vi – blandt andet i kraft af Agro Food Park – er meget stærke i Aarhus. Det er fantastisk positivt, at en virksomhed som Agrointelli nu får mulighed for at forløse sit potentiale og udvikle produkter, som kan blive en kæmpe gevinst for Danmark. Samtidig hjælper det landbruget globalt med at producere mere bæredygtigt. Og så er det også et stærkt signal og en fornem blåstempling, at investeringen er Vækstfondens første direkte investering under Danmarks Grønne Fremtidsfond, siger Jacob Bundsgaard.

Vækst skabt med udgangspunkt i Agro Food Park 
Hos Agro Food Park’s direktør Anne-Marie Hansen er der også meget stor tilfredshed med, at en af innovationsparkens mere end 80 virksomheder nu får mulighed for at udvikle sig markant. 

- Vi er sat i verden for at skabe de bedste rammer for at landbruget og fødevaresektoren kan skabe innovation og synergier, så Danmark også fremover er blandt de stærkeste landbrugs- og fødevarenationer – ikke mindst når det handler om grøn og bæredygtig produktion. Det bliver en af de helt afgørende vækstparametre i fremtiden. Derfor er det også rigtig gode nyheder for ikke bare Agrointelli, men også for Agro Food Park og hele Danmark, når Agrointelli nu får mulighed for at skabe vækst og gøre robotteknologi i markarbejdet til en dansk styrkeposition. Det styrker hele vores klynge, siger Anne-Marie Hansen.

FAKTA:

  • Agrointelli blev stiftet i 2015 og designer og producerer robotter til brug i landbrugets markarbejde. I 2016 vandt virksomheden prisen for årets innovation på Nordeuropas største landbrugsudstyrsmesse, Agromek, for robotten Robotti. Agrointelli distribuerer landbrugsrobotterne gennem forhandlernetværk i bl.a. Skandinavien, Schweiz, Tjekkiet, Slovakiet og Holland. Virksomheden har hovedkvarter i Agro Food Park.

  • Agro Food Park i Aarhus er en viden- og innovationspark for landbrugs- og fødevaresektoren. Mere end 80 virksomheder og videninstitutioner med tilsammen over 1200 medarbejdere har adresse i Agro Food Park, som rummer alt fra en-mands startups til etablerede udviklings- og forskningsorganisationer. Agro Food Park har til formål at facilitere synergi og udviklingskraft mellem virksomhederne og dermed bidrage til at fastholde og udbygge den landbrugs- og fødevareklynges stærke position på verdensplan.


Yderligere information via:

Agrointelli: Ole Green, 51854406, olg@agrointelli.com

Agro Food Park: Anne-Marie Hansen, 26256593, amh@agrofoodpark.dk

 


Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen