MENU
24. august 2020

Attraktiv arbejdsplads - sådan

Mange landmænd står med den udfordring, at det er svært at rekruttere og fastholde kvalificerede medarbejdere. Ny podcast og nyt magasin fra SEGES sætter fokus på, hvordan landmænd skaber en attraktiv arbejdsplads, så de også er sikret kvalificeret arbejdskraft i fremtiden.
Dorte Himmelstrup, Bjarne Bonnerup (i midten) og Anders Kappel er nogle af de landmænd, der giver deres erfaringer og råd om rekruttering og fastholdelse af medarbejdere i landbruget videre til andre landmænd. Du kan lytte til en podcast eller læse magasinet "Landbruget - fremtidens bedste arbejdsplads". Foto: SEGES
Dorte Himmelstrup, Bjarne Bonnerup (i midten) og Anders Kappel er nogle af de landmænd, der giver deres erfaringer og råd om rekruttering og fastholdelse af medarbejdere i landbruget videre til andre landmænd. Du kan lytte til en podcast eller læse magasinet "Landbruget - fremtidens bedste arbejdsplads". Foto: SEGES

Hver femte landmand mangler arbejdskraft. Samtidig falder antallet af unge, der kommer ind på arbejdsmarkedet, ligesom der generelt kommer færre udenlandske medarbejdere til Danmark. 

- Som erhverv er vi i konkurrence med mange andre brancher om medarbejderne, og det vil derfor også i fremtiden blive en udfordring at skaffe og ikke mindst at fastholde kvalificeret arbejdskraft i landbruget, siger Karen Tegllund, der er projektleder på SEGES-projektet ”Landbruget – fremtidens bedste arbejdsplads”. 

Her er de udfordringer, som landmænd står med i forhold til at rekruttere, fastholde og udvikle dygtige medarbejdere, blevet kortlagt, og det er der kommet en række anbefalinger ud af. Anbefalinger til, hvordan landmænd kan arbejde med at skabe sig en attraktiv arbejdsplads, så de også er sikret arbejdskraft i fremtiden.


Nyt magasin præsenterer anbefalinger til at skabe en attraktiv arbejdsplads

Anbefalingerne er samlet i et magasin, som sætter fokus på, hvordan landmænd kan skabe en attraktiv arbejdsplads. Udover anbefalingerne fortæller en række landmænd, hvordan de har arbejdet med at gøre deres virksomheder til den bedste arbejdsplads for deres medarbejdere – både de nuværende og kommende.

Du kan læse magasinet ”Landbruget – fremtidens bedste arbejdsplads”  online.


Podcast: Derfor skal landmænd skabe fremtidens bedste arbejdspladser
Udover magasinet lancerer SEGES også podcasten ”Landbruget – fremtidens bedste arbejdsplads”. Her fortæller tre landmænd, Dorte Himmelstrup fra Svendborg, Anders Kappel fra Thy og Bjarne Bonnerup fra Brønderslev om, hvorfor det er vigtigt, at landmænd har fokus på at skabe en attraktiv arbejdsplads. 

- Vi er nødt til at skille os ud på den gode måde, for medarbejderne er den vigtigste ressource vi har i vores virksomhed, lyder det bl.a. fra Bjarne Bonnerup, svineproducent, i podcasten ”Landbruget – fremtidens bedste arbejdsplads”.

I podcasten fortæller de tre landmænd også, hvad de mener, der gør en arbejdsplads attraktiv, hvordan de selv begyndte at arbejde med det her område, og hvad de konkret har gjort for at sikre, at de kan rekruttere og fastholde dygtige medarbejdere i fremtiden.

Sådan finder du podcasten

Podcasten ”Landbruget – fremtidens bedste arbejdsplads” ligger på kanalen SEGES Podcast, der kan findes i Apples podcast app og via android. Dermed kan du lytte til podcasten direkte fra din telefon, mens du f.eks. sidder på traktoren, går i stalden, eller hvor du lytter til podcasts. 


Podcasten findes også på SEGES Podcasts hjemmeside.

Du kan læse mere her. 

 


Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen