MENU
7. juni 2021

Bliv klogere på planteproteiner ved fire møder

Arbejder du med mad – et sted i kæden fra jord til bord og vil du vide mere om planteproteiner? Så tag med på et af fire værdikædemøder om grønne planteproteiner og mad. Her kan du møde andre, der arbejder med planteprotein, og få en ny analyse og et Danmarkskort over producenter og aftagere. Det skal alt sammen bane vejen for samarbejde og resultater.
Hestebønner er rig på protein og derfor helt oplagt som en vigtig ingrediens i fremtidens plante-rige måltider.
Hestebønner er rig på protein og derfor helt oplagt som en vigtig ingrediens i fremtidens plante-rige måltider.
Foto: SEGES P/S

Er du mad-professionel? Er du nysgerrig på grønne proteiner?

Alle fra landmand til kok er inviteret
Så tag med på et af de fire møder værdikæde-møder, som afholdes denne sommer. Møderne er for fødevarevirksomheder, dagligvarekæder, grossister, foodservice og de private og offentlige køkkener og for forædlere, landmænd og planterådgivere – kort sagt for alle, der interesserer sig for, at vi kan få dansk-producerede grønne proteiner af høj kvalitet på tallerkenen hurtigst muligt.
Det er SEGES og Landbrug & Fødevarer, der står bag de fire møder ”Bælg & business” i samarbejde med Økologisk Landsforening og Food Organisation of Denmark. 

Der skal handling og samarbejde til
- Vi vil gerne give de madprofessionelle rundt om i landet mere viden om bælgplanter og grønne proteiner generelt. Mange aktører er meget nysgerrige på planteprotein – og der tales meget om det, men vi vil mere end snak. Vi vil handle, siger chefkonsulent i Landbrug & Fødevare, Lærke Kirstine Lund, og tilføjer:
- I de nye klima-kost anbefalinger anbefales det at spise 100 g bælgplanter om dagen. Det vil stimulere efterspørgslen. I landbrugs- og fødevaresektoren arbejder vi for, at de bælgplanter skal være produceret på dansk jord.

Hør om en ny analyse og få det helt nye Danmarkskort over producenter og aftagere
Landbrug & Fødevarer præsenterer ved møderne en helt ny analyse på området. 
Derudover lanceres et nyt Danmarkskort over producenter og aftagere af bælgplanter til fødevarer, så aktørerne nemt kan tage kontakt til hinanden og etablere nye forretningsforbindelser. Men der bliver også tid til debat og til at møde den anden aktør, som måske kan blive en kommende leverandør, kunde eller samarbejdspartner.

Det er nye smage for mange danskere
Hestebønner, linser, lupin er fortsat nye smage for en stor del af danskerne. Derfor har folkene bag møderne bedt en sensoriker eller kok om hjælp til at knække koden i forhold til smag, og hvordan vi får danskerne til at spise flere bælgplanter.
- I Danmark kan vi producere fødevarer af høj ernæringsmæssig, funktionel og sensorisk kvalitet, som både kan afsættes herhjemme og i udlandet. Det er et nyt forretningsområde, som vi mener på sigt kan blive et væksteventyr for de danske landmænd og fødevareproducenter, siger landskonsulent i SEGES, Mette Damborg Hansen.
- Med møderne samler vi de mange aktører, som bidrager til nye værdikæder og samarbejder på tværs. Hos forbrugerne og fra dagligvarehandlen og foodservice stiger efterspørgslen og nysgerrigheden overfor planteprotein til mad. 

Produktion og afsætningssikkerhed er nødvendigt
For landmændene og forædlerne handler det om at vi på dansk jord kan producere bælgplanter af høj kvalitet. Men det handler også om at sikre, at der er den nødvendige afsætning. For aftagerne industrien, dagligvarehandlen og foodservice er det afgørende, at de kan få indblik og forståelse for de danske bælgplanters høje kvalitet og store potentiale.

Her kan du komme til møde
Møderne finder sted følgende steder og dage, hver gang i tidsrummet kl. 10.00-15.30.

  • 16. juni: Kragerup Gods, Vestsjælland
  • 23. august: Hotel- og Restaurantskolen i Valby (en del af Plantetopmødet)
  • 31. august: Frennegård, Svaneke, Bornholm
  • 14. september: Gl. Estrup Herregård, Randersvej 4, Auning*

    * I samarbejde med Økologisk Landsforening

Projektet er støttet af Promilleafgiftsfonden.

Tilmelding

Find mere info om møderne ved at klikke her (åbner i nyt vindue). Her kan du også tilmelde dig.

  

Pressekontakt om møderne eller arbejdet med nye typer plante-protein til mad: Pressekonsulent Marie Gang Larsen tlf 29 46 21 86 eller magl@lf.dk.Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen