MENU
23. november 2015

Bredbånd på landet er stor hjælp til landmænd

SEGES glæder sig over, at der med regeringens vækstplan nu banes vej for bredbånd i landområderne. Det er essentielt for landbruget.
Landmænd har brug for godt internet i det daglige arbejde
Landmænd har brug for godt internet i det daglige arbejde

Af Thyge Hansen, thh@lf.dk

Regeringens plan om bedre bredbåndforbindelser på landet er en god og nødvendig håndsrækning til landbruget og et signal om at hele landet skal have en ordentlig digital infrastruktur. For en del landmænd og andre erhvervsdrivende på landet er det lige nu umuligt eller særdeles dyrt at få en forbindelse, der gør det muligt at drive deres virksomhed og den situation er åbenlyst uholdbar.

Landbrug umuligt uden bredbånd

Det vurderer SEGES, der gennem en årrække har arbejdet for at sikre højhastighedsforbindelser til yderområderne. Regeringens plan er lanceret som del af den netop offentliggjorte ”Vækst og udvikling i hele Danmark”

- I praksis er det i dag umuligt at drive et moderne landbrug uden en ordentlig internetforbindelse. Den er nødvendig til at kunne drive de it-systemer, som landmanden bruger til at foretage en række lovpligtige indberetninger, for eksempel omkring dyreholdet, gødningsplaner eller sprøjtejournalser.

I nogle områder, specielt i Vest-, Midt-, og Nordjylland har det for nogle landmænd været umuligt eller uforholdsmæssigt dyrt at få en forbindelse med tilstrækkelig hastighed til at kunne opfylde lovens krav, siger Ejnar Schultz, direktør i SEGES Økonomi & Virksomhedsledelse.

- Hurtigt bredbånd er i dag lige så vigtigt for en virksomhed, som lys, vand og gode veje. I SEGES har vi gennem en årrække argumenteret for, at der skal findes løsninger, så også landmænd og andre erhvervsdrivende i landområderne får en ordentlig elektronisk infrastruktur, siger Ejnar Schultz, der peger på, at der også for landdistrikternes trivsel generelt er vigtigt med gode internetforbindelser.

- Skal det være attraktivt at bosætte sig på landet, så skal en essentiel ting som muligheden for bredbånd naturligvis være på plads. Også derfor er det et glædeligt, men også særdeles nødvendigt initiativ, som regeringen har præsenteret, siger Ejnar Schultz.

Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen