MENU
30. oktober 2015

Computerspil og Øko-Wizzer skal lokke unge til økologikongres

Økologi-Kongres 2015 er den første faglige kongres, som har et samarbejde med LandboUngdom om at få landbrugsskoleelever og unge landmænd på kongressen. Målet er at give morgendagens landmænd mere viden om økologi og få flere til at overveje at blive økologer.
Når Økologi-Kongres løber af stablen vil der være specielt fokus på unge landmænd og studerende.
Når Økologi-Kongres løber af stablen vil der være specielt fokus på unge landmænd og studerende.
Foto: LandbrugsMedierne

Af Mille Marie Christensen, mic@lf.dk

Hvad har computerspil og Bezzerwizzer med økologi at gøre?

Begge er en del af et særligt ungevenligt program, som skal lokke unge fra landbrugsskolerne til Økologi-Kongres 2015.

Programmet er udviklet i et unikt samarbejde mellem arrangørerne af kongressen og LandboUngdom.

-Vi er glade for, at LandboUngdom ville være med til at udvikle et program målrettet landbrugsskoleelever og unge landmænd, siger Tomas Brødsgaard Fibiger Nørfelt, SEGES Økologi, der er projektleder for kongressen.

Opbygge netværk der kan føre økologien videre

Programmet skal sikre at de unge får en bredere viden om økologisk produktion.

-Målet er, at de oplever det økologiske alternativ og mangfoldighed, samt at de får ny landbrugsfaglig viden om blandt andet omlægning til økologi. Samtidig vil vi gerne opbygge et nyt netværk inden for sektoren, der sikrer, at økologien overtages og føres videre, forklarer Tomas Brødsgaard Fibiger Nørfeldt.

Programmet inkluderer blandt andet Økologi Værksteder, hvor deltagere kan vælge enten at spille Fremtidens Landbrug på computer eller brætspillet Øko-wizzer. Meningen er, at de unge gennem spil opnår et øget kendskabet til landbrugets vilkår og især økologisk landbrugsproduktion.

Men der vil også være oplæg og debat, hvor de unge kan møde yngre økologiske landmænd, der fortæller om deres produktion, og der vil være rig mulighed for at gå i dybden med de forskellige produktionsformer inden for økologisk landbrug.

Økologi-Kongres 2015 formidler den nyeste faglige viden om aktuelle temaer for økologisk fødevareproduktion for at medvirke til øget innovation i øko-produktionen. Kongressen afholdes 25.-26. november 2015 på Vingsted hotel & konferencecenter nær Vejle.

This contact box currently has no contact specified or has an unknown contact specified. Edit component properties to specify a contact.

Fakta

Kongressen organiseres af SEGES Økologi, Landbrug & Fødevarer og Økologisk Landsforening. Endvidere deltager Internationalt Center for Forskning i Økologisk Jordbrug og Fødevaresystemer (ICROFS) samt Foreningen for Biodynamisk Jordbrug i tilrettelæggelsen.

Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen