MENU
18. juni 2015

Dagli' Brugsen i Harboøre fejrer lokale fødevarer - SEGES er fødselshjælper

Nyd et lækkert måltid fremstillet af lokale specialiteter og mød leverandørerne bag. Det er temaet for Dagli’ Brugsens madfest og -marked. Brugsen arrangerer i samarbejde med SEGES og Landbrug & Fødevarer.

Af Thyge Hansen, thh@lf.dk

Lokale kvalitetsvarer er omdrejningspunktet, når Dagli’ Brugsen i Harboøre sammen med SEGES og Landbrug & Fødevarer fredag. d. 3. juli inviterer til madfest.

Butikken er blandt de allerførste butikker i landet til at satse målrettet på lokalt producerede fødevarer. Bag initiativet står COOP, der i løbet af de kommende år vil brede konceptet ud til hele landet.

I Harboøre er de foreløbige erfaringer særdeles gode.

- Vi oplever stor efterspørgsel efter lokale varer og er så heldige at kunne trække på rigtigt mange dygtige, lokale fødevareproducenter, hvad enten det gælder kød, frugt og grønt, fisk eller mejeriprodukter, fortæller uddeler Amy Holm Mikkelsen. Med madfesten slår man et ekstra slag for de lokale varer. Her bliver der lejlighed til at nyde et lækkert måltid komponeret af råvarer fra området. Det er produkter, man nu og fremover kan finde på hylderne.

Et slag for det lokale

Man kan også springe måltidet over og nøjes med at møde producenterne, høre om deres varer og måske købe smagsprøver med hjem. For børnene er der mulighed for at hygge sig med hoppeborg.

- Vi vil gerne demonstrere bredden i den lokale produktion og vise kunderne, hvilke lækre produkter fra lokalområdet, vi kan byde på i Dagli’ Brugsen. Det er derfor, vi har stablet madfesten og markedet på benene, siger Amy Holm Mikkelsen.

I arbejdet med at indføre lokale fødevarer har COOP fået hjælp fra Landbrug & Fødevarer og SEGES. Her glæder det projektleder Randi Friis Hansen, at Harboøre satser på de lokale lækkerier.

- Vi ved fra pilotprojektet, som Harboøre var med i, at kunderne har været meget tilfredse. Både fordi produkterne har været unikke, haft høj kvalitet og bliver solgt med en lokalt præget historie. Og området omkring Harboøre byder på mange spændende produkter, som jeg vurderer, er et stort aktiv at have på hylderne, siger Randi Friis Hansen.

Fakta

Følgende producenter leverer til madfesten: Fiskehallen, Byskov, Harboøre Bageri, Vesterhavsoksen, Kræmmergård, Harboøre Hotel, Thise Mejeri og Mylius Erichsens Bryghus.

Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen