MENU
13. januar 2016

Danske landmænd deler 83 millioner kroner fra EU

De 83 millioner kroner som EU har tildelt i krisestøtte til danske landmænd er et tiltrængt tilskud, der gavner konkurrenceevner, mener Peder Philipp, formand for Landbrug & Fødevarers kvægsektion.
Mælkeproducenterne får 63 millioner fra EU´s krisepulje
Mælkeproducenterne får 63 millioner fra EU´s krisepulje
Foto: LandbrugsMedierne

Af: Mille Marie Christensen, mic@lf.dk

Russisk importforbud og faldende mælkepriser betyder at det lige nu er svært for mange danske landmænd at få produktionen af kød og mælk til at hænge sammen. Derfor er de 83 millioner danske kroner, som EU har tildelt de danske landmænd, et kærkomment tilskud. 

Pengene, der kommer fra en ekstraordinær krisepakke til europæisk landbrug på 420 millioner euro, skal primært gå til de kriseramte mælkeproducenter, der det seneste år er blevet hårdt ramte af faldende afregningspriser for deres mælk. Det har fødevareminister Eva Kjer Hansen netop meldt ud. 

Det glæder formand for Landbrug & Fødevarer, Kvægsektion, Peder Philipp.

-Hver en krone har værdi når man er så økonomisk presset som mange mælkeproducenter er lige nu. Samtidig betyder pengene at vi står bedre rent konkurrencemæssigt i forhold til de øvrige europæiske mælkeproducenter, der i forvejen modtager økonomisk støtte, siger han.

Helt præcist bliver 63 millioner kroner fordelt mellem de aktive danske mælkeproducenter, mens de resterende 20 millioner, efter forslag fra Landbrug & Fødevarer, bliver fordelt mellem producenterne af kvæg, svin, får og geder, der får finansieret deres afgift til dyrevelfærdskontrol i 2016. 

-På den måde får alle danske landmænd gavn af krisepuljen og dermed et tiltrængt tilskud til produktionen, siger Peder Philipp.

Den ekstraordinære krisepakke til europæisk landbrug blev vedtaget af EU-Kommissionen i oktober 2015. Formålet er at lette landmændene for de økonomiske konsekvenser af blandt andet Ruslands importforbud mod en lang række landbrugsprodukter fra EU og aftagende kinesisk efterspørgsel på mejeriprodukter, der betyder faldende mælkepriser. 


Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen