MENU
17. august 2016

Det er fedt at være en del af noget større

Visionerne for Agro Food Park viser, hvor mange muligheder, der er i vores sektor, og hvor bredt den favner, lyder det fra koordinerende SEGES-direktør, Ivar Ravn.
SEGES Agro Food Park
SEGES Agro Food Park
Foto: Uggi Kaldan

Af Mille Marie Christensen, mic@lf.dk

Fødevareudvikling i verdensklasse og 3000 arbejdspladser. Agro Food Park i Skejby skal være det førende innovations- og vækstcenter for fødevareklyngen i Danmark og blandt de bedste i verden. Det er visionen for Agro Food Park 2030, der bliver præsenteret til et stort event onsdag den 17. august. Og det er tanker, der glæder koordinerende SEGES-direktør, Ivar Ravn. 

- Jeg synes, at Agro Food Park har været med til at placere vores erhverv og landbrugs- og fødevaresektoren i det hele taget på landkortet. Tidligere har vores erhverv måske udadtil rimet lidt for meget på gylle og gummistøvler alene, men den øgede opmærksomhed og tilgangen af en masse forskellige spændende virksomheder har været med til at ændre billedet. Mange har fået øjnene op for, at det ikke kun handler om landbrug og landmænd, det er også alle de andre led i fødevarekæden og de, der leverer teknologi, ingredienser og merværdi til produkterne, lyder det fra Ivar Ravn. Han fortsætter: 

- I SEGES er vi selvfølgelig rigtig glade for den positive udvikling og de spændende visioner for Agro Food Park. Og i al beskedenhed kan vi godt tillade os at være stolte af, at vi var udgangspunktet for, at AFP overhovedet kunne etableres, da vi i sin tid udskilte en række funktioner fra det, der i dag er SEGES og etablerede AgroTech. Det blev kimen til Agro Food Park. Det viste sig at være et utroligt visionært træk, hvilket vi skylder den daværende direktør, Frank Bennetzen stor tak og anerkendelse for.

Vækst, innovation og forskning

Agro Food Park, der er ejet Landbrug & Fødevarer, har gennemgået en rivende udvikling siden etableringen i 2009 og lægger nu jord til 75 virksomheder med knap 1000 ansatte. Arlas nye, globale innovationscenter er også placeret på landbrugsjorden i Skejby.

- Agro Food Park bygger videre på stolte, danske tradi­tioner for tillidsfuldt samarbejde men også konkurrence mellem stærke parter i dansk landbrug og fødevareindu­stri – med fokus på at udvikle fødevarer af højeste kvali­tet, der i stigende grad efterspørges i en verden med en voksende befolkning, siger Steen Nørgaard Madsen, formand for Agro Food Park.

Og det er afgørende med vidensdeling på tværs af fødevaresektoren, hvis Danmark skal være fremme i feltet inden for international fødevareforskning.

- Fødevarehvervet skal udvikle sig. Vi skal finde ny viden, skabe nye produkter og indgå nye, innovative samarbejder med åbent sind. Det er målet med Agro Food Park – at give de rigtige mennesker de rigtige rammer for at skabe noget nyt og skabe vækst. Sådan skal den danske fødevareklynge styrkes i den globale konkurrence, siger Karen Hækkerup, direktør for Landbrug & Fødevarer

Og Ivar Ravn supplerer:

- Der er jo stor opmærksomhed på fødevarer og kvalitet, også uden for Danmark, men også bæredygtighed og den teknologiske udvikling er meget aktuel herude. Det viser, hvor mange muligheder, der er i vores sektor, og hvor bredt den favner, og det er en kæmpe fordel, at vi har direkte adgang til samarbejde med både små og store innovative virksomheder. Samtidig betyder vores placering herude, at SEGES bliver en endnu mere attraktiv arbejdsplads.

Økosystem styrker virksomhederne

Målet med udviklingsplanen er at skabe et såkaldt økosystem, hvor alle beboere kan styrke hinandens produkter og virksomheder. Helt konkret rummer den nye 2030 plan markante, nye løsninger. Etablering af et stort forsøgsområde for fødevarevirksomheder, en gennemgående gade, der binder området og beboerne sammen, og pladser, der kan huse forskellige innovationsfaciliteter.

- Det er fedt at være SEGES, men det er endnu federe at være en del af noget større, fastslår Ivar Ravn.

For mere information

Ivar Ravn
Ivar Ravn
Direktør for Digital
Direktion
Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen