MENU
2. september 2020

Dialogmøder erstatter kvægkongres i 2021

L&F’s Sektorbestyrelse for kvæg har med tungt hjerte besluttet, at der ikke vil blive afholdt kvægkongres til næste år. Det skyldes den nuværende situation med Covid-19. Til gengæld bliver de regionale dialogmøder styrket.
Her er vi til Kvægkongressen i 2020. Desværre aflyses Kvægkongressen i 2021 men den erstattes af de lokale dialogmøder, som så vil få lidt mere fagligt indhold.
Her er vi til Kvægkongressen i 2020. Desværre aflyses Kvægkongressen i 2021 men den erstattes af de lokale dialogmøder, som så vil få lidt mere fagligt indhold.
Foto:

Covid-19 har vendt op og ned på alt – intet er som det plejer. I lyset af den seneste tids udvikling, har bestyrelsen vurderet, at den bedste løsning er at opgradere på de regionale møder, hvor L&F, Kvæg kommer rundt til de lokale foreninger og har dialogen med dem. 

Kvægkongressen er det naturlige samlingspunkt for de danske kvægbrugere og de mange interessenter i kvægklyngen. Derfor er det utroligt ærgerligt, at vi ser os nødsaget til at aflyse den til næste år, lyder det fra Christian Lund, formand for Landbrug & Fødevarer, Kvæg.

- Situationen omkring Covid-19 er i konstant udvikling, og det er ikke til at vide, hvordan vilkårene er om et halvt år. Vi har brug for at få viden ud, men vi er også nødt til at sige, at med den usikkerhed der er, så får vi ikke det fælles samlingspunkt, som vi så gerne vil have.


-Hvis vi ikke kan få det fællesskab med hinanden, så giver det ikke mening at bruge en masse kræfter på at planlægge en kvægkongres. Der er et halvt år til kongressen skulle finde sted, og vi skulle lige til at gå i gang med planlægningen, så det er rettidig omhu, at træffe beslutningen nu, siger Christian Lund.

I stedet for vil man fra Kvægsektoren lægge en større indsats i de dialogmøder som sædvanligvis holdes i samarbejde med de lokale foreninger rundt om i landet. 

- Når der ikke er mulighed for at komme på Kvægkongres med vores faglige viden, vil vi meget gerne have et eller flere faglige indlæg med også. Det er vigtigt, at vi får formidlet den nyeste viden til kvægbrugerne, så den kan gøre gavn på staldgangen og på bedrifternes bundlinje. Derfor lægger vi i SEGES nu hovederne i blød, og finder ud af hvordan vi bedst sikrer, at vi får formidlet til alle de der plejer at deltage på vores kongres, siger Ida Storm, sektordirektør, Kvæg.


I 2021 skal der også være valg til de fem poster i sektorbestyrelsen, som vælges fra Landboforeningerne. Her vil der blive udviklet en digital løsning, så valget kan finde sted som planlagt blot hjemme fra de stemmeberettiges egen computer.


Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen