MENU
24. februar 2020

Energifyldt og engageret kvægelev vinder pris

På Kvægkongres 2020 i Herning blev den nye pris ”Årets elev i kvægproduktion” uddelt. Vinderen er den engagerede, ambitiøse og nysgerrige kvægelev, Laura Meier Lassen fra Nordjyllands Landbrugsskole.
Laura Meier Lassen blev hyldet som Årets Elev ved Kvægkongressen 2020. Foto: SEGES.
Laura Meier Lassen blev hyldet som Årets Elev ved Kvægkongressen 2020. Foto: SEGES.

På landbrugets årlige kvægkongres mandag d. 24. februar, så et nyt initiativ dagens lys. I år blev prisen for ”Årets elev i kvægproduktion” uddelt. Prisen går til landbrugsskoleelev, Laura Meier Lassen, der er fagligt dygtig, udadvendt og en god repræsentant for kvægerhvervet.  
”Jeg er glad for det nye initiativ med denne pris. Den anerkender de dygtige og unge mennesker, der ønsker at arbejde i kvægproduktionen og de gode arbejdspladser, der findes i erhvervet”, forklarer Christian Lund, formand i Landbrug & Fødevarer Kvæg. 

Vinder indstillet af både skole og landmand
Alle bedrifter og skoler med landmandsuddannelse har mulighed for at indstille én elev pr. bedrift og/eller skole. Laura Meier Lassen er indstillet af både Nordjyllands Landbrugsskolen og landmand Per Hougaard.
”Laura er den ambassadør for dansk landbrug, som vi kun ønsker os endnu flere af. Hun er dedikeret til uddannelsen, sprængfyldt med energi, fagligt dygtig og ambitiøs. Hun har et skønt livssyn og hjælper gavmildt sine klassekammerater og skolen hver eneste gang vi spørger”, siger forstander Erik Poulstrup.
Uddannelsesleder Charlotte Haahr supplerer:
”Laura skal helt sikkert være Årets Kvægelev. Hun har en stor faglig stolthed i forhold til kvægbruget, og brænder for at dygtiggøre sig. Hun ser muligheder fremfor begrænsninger, og ser frem til at kunne gøre en forskel for kvægerhvervet. Hun er bevidst om erhvervets behov for rekruttering og repræsenterer den nye generation af kvægelever på den bedste måde, med optimisme, nysgerrighed og glimt i øjet.”

Jeg tænkte straks på Laura
Også landmanden Per Hougaard, der har haft Laura ansat på sin bedrift i 13 måneder, bekræfter Landbrugsskolen i, at hun fortjener at vinde prisen:
”Jeg tænkte straks på Laura, da jeg læste om det nye initiativ med kåring af Årets Kvægelev. Laura har været ansat hos os i 13 mdr., og i den periode har hun deltaget aktivt i udvidelse af vores jerseybesætning fra 250 til 300 køer. Laura har deltaget i alle arbejdsopgaver og har påtaget sig et stort ansvar. Hun er opmærksom på det enkelte dyrs trivsel, og derfor er jeg tryg ved at give hende ansvar.”


Elever fungerer som ambassadører

Prisen ”Årets elev i kvægproduktion” er målrettet elever på landmandsuddannelsen. For at vinde prisen skal elever fungere som en god ambassadør for branchen, udvise faglighed, initiativ, nysgerrighed, innovation og engagement. 
Vinderen er valgt af bedømmelseskomitéen, der består af: Yke Kloppenburg fra Landbrug & Fødevarer Kvæg, Peter Winther Mogensen fra Landbrugsmedierne, Gunnar Forum fra Sandagergaard og Rikke Ingeman Svarrer fra SEGES. 
I deres begrundelse for valg af Laura Meier Lassen, som vinder, skriver de følgende:
"Det er tydeligt, at Laura er en dygtig, god og udadvendt repræsentant for kvægerhvervet. Hun fremstår som en positiv elev, som ser muligheder fremfor begrænsninger, hendes faglighed er i top og samtidigt er hun ambitiøs, tager initiativ og udstråler viljestyrke. Hun er den type elev, som vi er taknemmelige for at have i erhvervet."


Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen