MENU
10. februar 2017

Flere landmænd tjekker økologien ud

Hvad skal der til for at blive økolog? Det spørgsmål vil stadig flere landmænd gerne have et svar på. Nye tal fra SEGES viser, at antallet af omlægningstjek, der belyser muligheden for at gå fra konventionel til økologisk produktion, er steget fra 287 i 2015 til 450 i 2016.
Flere landmænd overvejer økologien
Flere landmænd overvejer økologien
Af: Mille Marie Christensen, mic@lf.dk

Danske landmænd efterspørger i stigende grad et omlægningstjek, der kan vurdere, om de kan lægge om til økologi. Tal fra landbrugets videncenter SEGES viser, at antallet af omlægningstjek er steget fra 287 bookede omlægningstjek i 2015 til 450 i 2016.

Og efterspørgslen forventes at være på samme niveau i 2017.

- Vi har midler til at gennemføre 350 omlægningstjek i 2017, men vi vurderer, at der er ansøgere til lige så mange tjek som i 2016. Der er allerede nu ventelister i hele landet, siger Kirsten Holst, økologichef i SEGES. 

Pengene til de gratis omlægningstjek kommer fra Fonden for økologisk landbrug (FØL) der på baggrund af en ansøgning fra blandt andre SEGES bevilger penge til omlægnings- og fastholdelsestjek, så konventionelle landmænd, der har lyst til at vide mere om økologi, kan få rådgivning, og økologiske landmænd kan få kigget bedriften igennem. Det er så SEGES der administrerer og fordeler de gratis omlægningstjek til de økologirådgivere, der foretager tjekkene ude hos landmændene.

Og de gratis tjek forsvinder hurtigt.

- Flere konventionelle landmænd hører om det gratis omlægningstjek og får lyst til at undersøge, om en omlægning til økologi kunne være noget for dem. 60-70 procent af dem, der får foretaget et sådan tjek, ender med at begynde en omlægningsproces til økologi, og det er vi rigtig glade for, siger Kirsten Holst.

Hans Erik Jørgensen, formand for Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer glæder sig også over, at flere landmænd gerne vil snuse til den økologiske produktion.

- Med den stigende interesse for økologien er det vigtigt at afsætningen af økologiske varer også følger med. Derfor arbejder vi i Landbrug & Fødevarer konstant på at forbedre eksportmulighederne og afsøge nye markeder. Der er en stigende interesse i Asien for danske økologiske mejeriprodukter og i Mellemøsten er der stor interesse for både danske økologiske æg og mejeriprodukter, siger Hans Erik Jørgensen.


This contact box currently has no contact specified or has an unknown contact specified. Edit component properties to specify a contact.
Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen