MENU
29. januar 2015

Flere pattegrise skal overleve

Høj dødelighed hos pattegrisene er både velfærdsmæssigt og økonomisk et problem. En ny kampagne sætter fokus på, hvad svineproducenterne kan gøre for at øge overlevelsen.

Af Thyge Hansen, thh@lf.dk

I 2013 var 22 procent af alle pattegrise enten dødfødte eller døde inden de var fravænnet. Det tal skal ned under 20 procent i 2020 og derfor sætter SEGES, Videncenter for Svineproduktion nu en kampagne i gang med fokus på, hvad producenterne kan gøre anderledes og bedre. Kampagnen har fået navnet PattegriseLIV.

- For mange døde pattegrise er et problem for branchen. Det gælder både velfærdsmæssigt og økonomisk, at vi med stor fordel kan reducere dødeligheden, hvilket vi også har forpligtiget os til på sidste års dyrevelfærdstopmøde, fortæller Rikke Ingeman Svarrer, der er projektleder på PattegriseLIV.

I PattegriseLIV tages der fat helt ude på staldgangen. I alt 30 sobesætninger udvælges til projektet, og her skal der afprøves forskellige modeller for rådgivning.

- Vi er lige nu i gang med at finde de 30 besætninger. Hos dem vil vi arbejde med forskellige vinkler på rådgivningen for at finde ud af, hvad der giver den bedste effekt i forhold til dødeligheden. Det handler både om den praktiske udførelse af arbejdet, om landmandens daglige ledelse af bedriften, og om det samlede overblik på bedriften, siger Rikke Ingeman Svarrer.

Man kan læse mere om kampagnen på pattegriseliv.dk

Rikke Ingeman Svarrer
Rikke Ingeman Svarrer
Afdelingsleder
Marketing & Fagkommunikation
T: +45 8740 5365
Klik på videoen og hør Rikke Ingeman Svarrer fortælle om projektet.
Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen