MENU
8. maj 2018

Mindre foderspild hos grise på friland

Vådfoder til søer på faremarken kan sikre bedre foderoptag og mindre foderspild, viser SEGES-test hos griseproducent.

Danske forbrugere har de senere år virkelig fået øjnene op for det fornuftige i at mindske madspildet derhjemme. I landbruget arbejder vi også med at mindske spild, for mindre spild øger bæredygtigheden i vores produktion, og det gavner også landmandens bundlinje i kroner og øre. 

 Et eksempel på, hvordan vi arbejder med at sænke spild, findes hos økologiske grise. Almindeligvis fodres grise på friland med tørt foder, men foderet risikerer at blæse væk, og så er det jo rent spild.

Derfor kører SEGES nu test med at blande vand i foderet, så det bliver en grød, der er lettere for grisene at æde og som ikke blæser væk. Der er mange gode tilbagemeldinger på testen, som dog også har sine udfordringer.

I videoen herunder kan du møde svineproducent Ida Schapiro Christensen fra Risbjerg Landbrug ved Haarby på Fyn. Hør hende fortælle, hvordan hendes grise har taget imod det nye foder – og hvordan det er at arbejde med.Vådfoder til søer på faremarken kan sikre bedre foderoptag og mindre foderspild from SEGES on Vimeo.


Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen