MENU
19. februar 2015

Fokus på yderområder er strategisk rigtigt

Den ny kampagne "Yderområder på forkant" giver god mening i forhold til at udvikle landdistrikterne. Det vurderer SEGES, som forventer at blive en vigtig aktør i udmøntningen af kampagnen.

Af Thyge Hansen, thh@lf.dk

For landområderne er det et positivt signal, at der nu sættes fokus på, hvordan man kan styrke omstilling og udvikling i områderne uden for de store byer. Det kan bidrage til sikre ny dynamik i de landområder, der lige nu er mere presset end nogensinde.

Det siger projektchef Irene Wiborg, SEGES, i en kommentar til, at kampagnen ”Yderområderne på forkant” lanceres. Det er netop offentliggjort, at kampagnen støtter projekter i 18 kommuner i landområderne. Bag ”Yderområder på forkant” står KL, Naturstyrelsen, Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter og Realdania.

- Der er i den grad brug for at nytænke og udvikle landområderne og skabe nye relationer, så den triste trend med fraflytning og virksomhedslukninger kan vendes. Derfor er det rigtigt godt at der nu sættes initiativer i gang, der kan afdække fremtidens muligheder, siger Irene Wiborg.

Skaber nye forbindelser

Hun har sammen med kolleger fra SEGES leveret indspil til Varde Kommune, som er en af de 18 kommuner, der får støtte til at gennemføre et projekt under paraplyen ”Yderområderne på forkant.”

- I Varde Kommune vil man arbejde med at skabe nye forbindelser mellem landbruget, turismen, det lokale liv og naturen. Samtidig vil kommunen sætte fokus på integration af indvandrere fra Østeuropa – ikke som arbejdskraft, men som en potentiel lokal ressource, der kan styrke det sociale liv i landområderne.

Det er en særdeles spændende tilgang, som jeg vurderer har et stort potentiale til at give viden, der kan vise en af vejene frem for yderområderne, siger Irene Wiborg, som håber og forventer, at SEGES og de lokale rådgivningsvirksomheder får en central rolle at spille i kampagnen.

- Når det gælder viden om landbrug, erhvervsudvikling og planlægning i landområderne så har vi i landbrugsrådgivningen unikke kompetencer og viden, som det vil være oplagt at bringe i spil i relation til kampagnen.

Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen