MENU
20. april 2015

Godt træk at udskyde frist for økologiske arealtilskud

SEGES glæder sig over, at fristen for økologisk arealtilskud og øvrige 5-årige ordninger nu udskydes. Det er en pragmatisk løsning.

Af Thyge Hansen, thh@lf.dk

SEGES glæder sig over, at fristen for økologisk arealtilskud og øvrige 5-årlige ordninger nu udskydes. Det er en pragmatisk løsning. Det er udtryk for god, sund fornuft, når NaturErhvervstyrelsen har valgt at rykke fristen for endelig ansøgning om grundbetaling til 29. april for økologiske producenter og ansøgere til 5-årige ordninger.

Det vurderer Ivar Ravn, direktør i SEGES’ afdeling for planter og miljø.

Det er tekniske problemer i forbindelse med indberetningen af grundbetaling, der afløser den tidligere enkeltbetaling, som har fået Naturerhvervstyrelsen til at udskyde fristen for rettidig, endelig ansøgning fra oprindeligt tirsdag 21. april til onsdag 29. Der skal dog fortsat indsendes en foreløbig ansøgning senest d. 21. april.

- Der er grund til at kvittere for at styrelsen tager problematikken alvorligt og leverer en pragmatisk løsning. Ved at udskyde fristen for de økologiske landmænd bliver der luft til at de såvel de konventionelle som økologiske producenter får mulighed for at søge om støtte inden for fristens udløb og således undgår procentmæssigt fradrag i forbindelse med for sen ansøgning, siger Ivar Ravn.

Godt at der ageres

Også SEGES' økologichef Kirsten Holst er tilfreds med fristforlængelsen.

- Lige nu stiger efterspørgslen efter økologiske produkter, så derfor er det ekstra vigtigt, at systemerne ikke ender med at blokere for udviklingen af den økologiske produktion. Der har været problemer for de økologiske ansøgninger i systemet og det har NaturErhvervsstyrelsen erkendt og ageret på. Det er vi tilfredse med. Samtidig ser vi frem til, at systemet i næste sæson kører på fuld kraft i hele forløbet og fra starten også kan håndtere ansøgninger om Økologisk Arealtilskud, siger Kirsten Holst.

Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen