MENU
7. maj 2015

Google Glass testes på staldgangen

Lige nu er fire mælkeproducenter i gang med at teste Googles internetbriller. Med dem og en app, udviklet i SEGES, kan de hente data og registrere oplysninger om dyrene - kun med brug af stemmen.

Af Thyge Hansen, thh@lf.dk

I stalden på Karensminde ved Rønde står økologisk mælkeproducent Mikkel Juhl Nielsen mellem sine jerseykøer og taler med sig selv på engelsk.

”Okay, glass. Identify cow. 1, 4, 4, 0. Okay, glass. Health,” siger Mikkel Juhl Nielsen.

Ja, helt med sig selv taler han nu ikke. Faktisk er han i dialog med sine briller, der langtfra er helt almindelige. Det er nemlig Google Glasses, altså Googles internetbriller og de er i denne version forsynet med en app udviklet af SEGES i samarbejde med Aarhus Universitet og Erhvervsakademi Aarhus. Ved hjælp af den kan Mikkel Juhl Nielsen hente oplysninger om sine kreaturer, og registrere aktuelle hændelser, uden at skulle have fat i mobiltelefon eller blyant og papir.

Briller og app testes lige nu hos Mikkel Juhl Nielsen og tre af hans kolleger. Formålet er at undersøge, om der er effekt at hente i form af bedre arbejdsrutiner, overblik og i den sidste ende bundlinje. Mikkel har båret brillerne en uge, og de foreløbige erfaringer er positive.

- Det er relativt nemt at bruge stemmekommandoerne, og så er det jo hurtigere end at skulle finde telefonen frem, gå ind i programmet og slå informationerne op. På den måde får du nogle oplysninger, som du måske ellers ville springe over at hente, siger Mikkel, der gerne ser brillen videreudviklet til landmandsbrug.

- Får vi integreret flere af de systemer, som vi bruger i det daglige arbejde i brillen, så er der et rigtigt godt potentiale i det, lyder vurderingen.

Stort potentiale

Nicolai Fog Hansen, chefkonsulent i SEGES, glæder sig over de foreløbige tilbagemeldinger,

- Vi ser et stort potentiale i Google Glass og brillens mulighed for at optimere arbejdsprocesser i et erhverv, hvor medarbejdere ikke kan have en computer med sig og helst skal have begge hænder frie.

- Mængden af data og informationer øges konstant, og landmanden mister hurtigt overblikket. Han bliver derfor nemt låst fast bag skærmen på kontoret, selvom der er behov for ham ude i bedriften. I dag er alternativet en stigende mængde forskellige håndholdte enheder – én til hvert system. Landmanden har behov for adgang til relevante informationer og data dér, hvor han er, og her kan brillen eller smartwatches blive et vigtigt hjælpemiddel, siger Nicolai Fog Hansen.

Se videoen, hvor Mikkel Juhl Nielsen fortæller om brugen af Google Glasses i stalden.

Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen