MENU
31. januar 2020

- Landbruget skal være drivkraft, også for andre sektorer

Med bæredygtighed og udvikling i centrum besøgte Kristendemokraternes formand Isabella Arendt SEGES. Her hørte hun blandt andet om landbrugets arbejde med klimaaftryk og bæredygtighed.
Isabella Arendt, formand for Kristendemokraterne, sammen med SEGES' direktør Ejnar Schultz (tv) og klimachef i SEGES, Hans Roust Thysen. Foto: SEGES
Isabella Arendt, formand for Kristendemokraterne, sammen med SEGES' direktør Ejnar Schultz (tv) og klimachef i SEGES, Hans Roust Thysen. Foto: SEGES

Formanden for Kristendemokraterne, Isabella Arendt, var torsdag 30. januar på besøg hos SEGES og Agro Food Park.

I SEGES mødte hun direktør Ejnar Schultz og klimachef Hans Roust Thysen.  Det gennemgående tema for besøget var, hvordan dansk landbrug og danske landmænd arbejder med klima og bæredygtighed.

Hvordan har du oplevet dagen i dag?
Det har været en virkelig lærerig dag, hvor jeg har mødt mange eksperter, der har svaret velvilligt på mine mange spørgsmål om landbrug og bæredygtighed. Det giver mig både mulighed for at blive klogere og både få bekræftet og afkræftet nogle ting omkring landbruget.

- Jeg har oplevet en stor åbenhed og fået viden om de ting, man allerede har løsningen på, men vi har også talt om de ting, man ikke kender svaret på endnu, men arbejder på. Den form for åben dialog kan jeg godt lide.
Isabella Arendt fortæller at Kristendemokraterne arbejder på et bæredygtighedsprogram:
- Her kan den viden, jeg har fået i dag, bidrage.

Hvordan ser du på bæredygtighed i landbruget?
- Jeg ser et rigtigt stort potentiale, hvor landbruget ikke kun kan være drivkraft for sin egen sektor, men også for andre sektorer – jeg kan for eksempel nævne at landbruget kan bidrage til produktion af grønt flybrændstof. Landbruget er en stor del af vores kultur og har altid været det. Sådan ser jeg det også i fremtiden. Vi skal blive ved med at være en landbrugsland. men vi skal også være first movers og gøre os umage med at finde de bedste løsninger, som vi altid har gjort, så vi også kan inspirere udlandet. Det mener jeg, at vi er moralsk forpligtet til. Vi skal blive ved at stræbe efter at gøre os bedre vel vidende, at det er dyrere og kræver lidt mere at være dem, der finder de nye og innovative løsninger, end hvis man er dem, der aber efter.

I SEGES mødte Isabella Arendt direktør Ejnar Schultz og klimadirektør Hans Roust Thysen, samt specialkonsulent Andrea Oddershede fra SEGES Natur og konsulent Anna Marie Thierry, SEGES PlanteInnovation, som blandt andet arbejder med præcisionsjordbrug. 


Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen