MENU
11. juni 2015

Kejservejr over grovfoderekskursion

Den årlige grovfoderekskursion blev både fagligt og meteorologisk en succes. 700 landmænd og rådgivere tankede inspiration på to vestjyske bedrifter.

Af Thyge Hansen, thh@lf.dk

18 grader, høj sol og en let brise gjorde betingelserne ideelle, da SEGES og Specialudvalget for Foderproduktion og Græsmarksdrift onsdag afviklede årets grovfoderekskursion. 700 landmænd og rådgivere havde taget en dag ud af kalenderen til at blive klogere og hente inspiration ved besøg hos to kolleger.

Årets besøgsgårde var mælkeproduktionerne Korsvanggård ved Bramming og Ravninggård ved Ribe. Her kom deltagerne i hold gennem et bredt program, hvor både plantefaglige emner, fodring, dyrevelfærd og maskinøkonomi blev gennemgået af ejerne og konsulenter fra DLBR.

Grovfoderekskursionen har udviklet sig til et fast element i kalenderen og direktør for kvægområdet i SEGES Gitte Grønbæk glædede sig over opbakningen til arrangementet.

- Vi lægger vægt på, at der virkeligt er viden og inspiration at hente for deltagerne. Og vi er naturligvis glade for, at der bliver kvitteret for det ganske store arbejde med planlægningen med et stabilt, højt antal deltagere. At vi så samtidigt har perfekt vejr på dagen er jo fremragende, siger Gitte Grønbæk.

Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen