MENU
8. juni 2017

Kend din plante- digitalt undervisningsmateriale til fremtidens landmænd

Det er svært at finde vår-brandbæger på marken om vinteren. Det er en udfordring for elever og kursister, der tager sprøjtecertifikat, når de skal identificere et væld af arter uden hjælpemidler. Derfor har SEGES Forlag lavet portalen ”Plantekendskab”, der stiller 2.000 billeder af forskellige plantearter, skadevoldere og kulturplanter til rådighed.
Elever og kursister der tager sprøjtecertifikat skal identificere et væld af arter uden hjælpemidler.
Elever og kursister der tager sprøjtecertifikat skal identificere et væld af arter uden hjælpemidler.
Foto: LandbrugsMedierne
Af. Mille Marie Christensen mic@lf.dk

Fremtiden er digital, og det er en stadig større del af det materiale, som SEGES Forlag tilbyder fremtidens landmænd også. Nyeste digitale skud på stammen er portalen ”Plantekendskab”, der rummer et træningsmateriale og en billeddatabase med omkring 2.000 billeder af plantearter og skadevoldere i forskellige stadier. “Plantekendskab" er målrettet alle undervisere og elever og kursister på landbrugsskoler og AMU-centre, der tager sprøjtecertifikat og i den forbindelse skal kunne identificere en række ukrudtsarter, skadedyr, kulturplanter og sygdomme uden brug af hjælpemidler.

- Problemet for lærerne er, at de ikke altid kan finde levende materiale til prøverne i de forskellige stadier ude på marken på det tidspunkt, kurset finder sted, og det kan være meget tidskrævende at rende rundt og lede efter dyr og planter. Så derfor har vi stillet den her billeddatabase til rådighed med en masse billeder i høj kvalitet, som eleverne kan bruge til at træne deres evne til at identificere arterne, fortæller Lise Majgaard Mortensen, forlagsredaktør på SEGES Forlag.

Portalen fungerer sådan, at læreren kan oprette et hold og tildele pensum til eleverne. Her kan hun så vælge mellem 250 arter, hvor der er 2-10 billeder af hver art i forskellige stadier. Når læreren har valgt pensum til holdet, kan eleven selv træne de forskellige arter og tage en prøveeksamen, hvor systemet vælger 25 vilkårlige billeder fra pensum i vilkårlig rækkefølge. Læreren kan også sørge for at ”gemme” billeder, som eleverne først for at se til eksamen.

Ud over portalen til plantekendskab har SEGES Forlag også snart mere nyt på de virtuelle hylder. Efter sommerferien lancerer forlaget en ny digital lærebogsplatform til landbrugsskolerne. 

–  Vi fortsætter med at producere papirbøger, for vi tror på, at der stadig er brug for den fordybelse, de tilbyder. Men der er også brug for digitale værktøjer, der supplerer bøgernes grundviden med video- og lydmateriale, opgaver og andre hjælpemidler til eleverne, som i højere grad giver lærerne mulighed for at differentiere undervisningen, siger forlagschef Lene Overgaard Bruun.

Adgang til ”Plantekendskab” koster 149 kr. pr. elev. Se mere på http://planter.segesforlag.dk.
Lene Overgaard Bruun
Lene Overgaard Bruun
Forlagschef
Education
T: +45 8740 5515
Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen