Tænk dig rigtigt godt om.
Sådan lyder råd nummer 1 fra SEGES til landmænd og andre jordejere, når det gælder markedet for klimakreditter, CO2-kvoter og bionaturgascertifikater. Det gode råd kom på banen til et velbesøgt SEGES-webinar om klimakreditter den 9. april med mere end 260 tilmeldte.
Du kan se webinaret her.
Ureguleret marked med mange begreber og metoder
Baggrunden for webinaret var, at markedet for klimakreditter, CO2-kvoter og bionaturgascertifikater endnu er ungt og forholdsvis ureguleret og derfor kan være svært at navigere i. Hvad er for eksempel klimakreditter, klimakompensation, bionaturgascertifikater og klimakvoter? Og hvilke langtidskonsekvenser, fordele og ulemper kan det have at indgå en aftale på ens jord?
»Der rør sig virkelig meget på markedet, og vi må bare konstatere, at det er helt ureguleret. Kreditterne kan have en værdi, men der følger også omkostninger med. Mange landmænd bliver kontaktet af ivrige købere, og de løber en risiko, hvis de bare lader sig overtale og i skyndingen glemmer at tænke 10 år frem eller tænke konsekvenserne for gårdens eget klimaaftryk og driften som helhed grundigt igennem«, siger Ivar Ravn, direktør i SEGES, som var ordstyrer på webinaret.
Se kommende webinarer og andre arrangementer fra SEGES.
: