MENU
13. august 2021

Vil du blive klogere på udviklingen af et nyt klimaværktøj?

Et nyt klimaværktøj til landbruget har været under udvikling i et år. Værktøjet skal hjælpe landmanden med at opgøre det samlede klimaaftryk på gården.
Det nye værktøj til landmænd skal sikre et mindre klimaaftryk på hele bedriften.
Det nye værktøj til landmænd skal sikre et mindre klimaaftryk på hele bedriften.

Det seneste år har SEGES og Økologisk Landsforening arbejdet på et helt nyt klimaværktøj til gården, og nu er der en prototype klar.

SEGES og Økologisk Landsforening inviterer derfor til præsentation af værktøjet i Aarhus d. 27. august kl. 10.00-15.00.

Værktøj til landmanden  

Klimaværktøjet har til formål at beregne gårdens aktuelle klimaaftryk. På den måde kan landmanden få viden om, hvor på bedriften man skal finde på nye løsninger for at sænke det samlede klimaaftryk. Målet er også at skabe et brugervenligt værktøj, som gør de nødvendige klimatiltag nemmere for landmanden.

- Det er en milepæl af det arbejde, som SEGES og Økologisk Landsforening har gjort med Landbrugets klimaværktøj. Nu er vi klar til at præsentere en prototype af programmet, og det bliver muligt at komme bagved beregningerne og ikke mindst de faglige overvejelser bag. Det er meget vigtigt for os med åbenhed omkring de faglige beslutninger bag Landbrugets klimaværktøj. Det bliver på dagen muligt at komme tæt de fagpersoner, som står bag klimaværktøjet, og der er samtidig også mulighed for at bidrage til den videre udvikling af værktøjet, før det er helt færdigt, siger Hans Roust Thysen, Klimachef i SEGES.

Klimaværktøjet vil være færdigt i slutningen af 2021.

Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen