MENU
6. juni 2019

Klar til kornets Roskilde Festival

Korn, korn og atter korn – omkring 450 vidt forskellige sorter i alt. Det er omdrejningspunktet for en stor, international kornfestival, som til sommer løber af stablen i Danmark.
Allerede i efteråret blev de første små jordstykker sået til på demonstrationsmarkerne ved Kalø Landbrugsskole i Østjylland, og de sidste sorter blev sået i begyndelsen af april. Det betyder, at deltagerne i Kornfestivalen kan nær-studere omkring 450 forskellige sorter.
Allerede i efteråret blev de første små jordstykker sået til på demonstrationsmarkerne ved Kalø Landbrugsskole i Østjylland, og de sidste sorter blev sået i begyndelsen af april. Det betyder, at deltagerne i Kornfestivalen kan nær-studere omkring 450 forskellige sorter.
Foto: Martin Stoltenberg Hansen

 

Bønder, bagere og bryggere fra hele verden vil strømme til Danmark til sommer til verdens første internationale kornfestival.

Festivalen løber af stablen på Kalø Landbrugsskole 26.-28. juni 2019. Man kan deltage i hele eller dele af programmet.

Se mere her www.edcf2019.com, hvor der også er tilmelding.

- Festivalen er en fagfestival for den korn-entusiastiske landmand og for forskere og planteforædlere. Den er også for alle dem, som skal bruge kornet til for eksempel brød, mel, øl og spiritus, og som søger  inspiration til udvikling af nye produkter eller sparring med andre entusiaster. Og endelig er der de større virksomheder, der bruger korn i deres produkter og er med til at udvikle markedet, siger Gustaf Bock, chefkonsulent i SEGES Økologi Innovation, som står bag kornfestivallen sammen med flere internationale netværk indenfor korndyrkning og forædling.

Se sorterne i virkeligheden
Arrangørerne har været i gang med forberedelserne længe. Allerede i efteråret blev de første små jordstykker sået til på demonstrationsmarkerne ved Kalø Landbrugsskole, og de sidste sorter blev sået i begyndelsen af april. Det betyder, at deltagerne til sommer kan nær-studere omkring 450 forskellige sorter.

- Det er alt fra moderne kornsorter, som er meget udbredte og som dyrkes over hele verden, over meget specielle sorter, som kun dyrkes på en enkelt mark i Frankrig, til de helt klassiske, fortæller Gustaf Bock.
- Målet med festivalen er at sætte fokus på dyrkning af kvalitetskorn til fødevarer og give viden om, hvor udviklingen er på vej hen. I Danmark dyrkes der meget korn til foder, men vi vil gerne være med til at bane vejen for flere marker med højkvalitetsafgrøder. Derfor er der brug for, at landmanden, kornforædleren og de producenter, som har fingeren på pulsen med forbrugertrends, mødes og udveksler erfaringer. Det er blandt andet på den måde, vi kan skabe en bæredygtig produktion, som er med til at styrke landmandens bundlinje, siger Gustaf Bock.

Unikt: Sorter fra hele verden vises frem
Festivalen forventes at have omkring 250 deltagere fra hele verden, og der er allerede tilmeldinger fra blandt andet Rusland, Australien og USA. Ud over at være på selve festivalpladsen på Kalø, hvor demonstrationsmarkerne er, vil der også være busture til landmænd og virksomheder rundt om i Danmark.


Festivalen byder på:

  • Demonstrationsmarken: Fremvisning af parceller med information omkring selektion, forædling, egenskaber og dyrkning af de forskellige sorter. 
  • Postersession om dyrkning, sygdomme og opbevaring: Dyrkningen af forskellige sorter med fokus på forædling, sygdomme og opbevaring af kornet
  • Workshops om mel, bagning, brød og grød: Forarbejdelsen af korn til brød, mel og grød. Fokus på smag, næringsindhold, diversitet og de forskellige produkter.
  • Korn og sundhed: Sundhed, næringsindhold og gluten intolerance. Workshops om brygning og destillering
  • Kornets egenskaber til brygning og destillering. Fokus på malt, smag og fermentering. 
  • Workshops om korntraditioner og trends: Pasta og trends. Der vil desuden være en dating session, hvor landmænd kan møde restauranter og bagere. 
  • Marked og politiske forhold: Foredrag omkring lovgivningen, organisationer og samarbejde.

 

Pressekontakt: Marie Gang Larsen 29 46 21 86. 

 
Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen