MENU
1. maj 2023

H.K.H. Kronprinsen deltager i international klimakonference i København

H.K.H. Kronprinsen deltager i SEGES Innovations internationale klimakonference Agri-Food & Climate Circle, der samler grønne forskere og virksomheder fra hele verden i København.
H.K.H. Kronprins Frederik. Foto: Keld Navntoft, Kongehuset.
H.K.H. Kronprins Frederik. Foto: Keld Navntoft, Kongehuset.

   
Siden FN’s klimakonference COP-15 i København i 2009 har Kronprinsen været optaget af at sætte fokus på de globale klima- og miljøudfordringer og Danmarks rolle som ledende nation inden for grøn omstilling.

Nu har Kronprinsen meldt sin ankomst til den internationale klimakonference Agri-Food & Climate Circle, som 10-11. maj samler forskere, virksomheder og beslutningstagere fra den globale landbrugs- og fødevareklynge i København. Kronprinsen skal holde den afsluttende tale på konferencen, der arrangeres af det danske videns- og innovationshus SEGES Innovation.

”Kronprinsen er meget optaget af den grønne omstilling, og vi er særdeles stolte af, at Kronprinsen deltager aktivt på konferencen. Kronprinsens deltagelse understøtter vigtigheden af at samle forskere, virksomheder og beslutningstagere fra den globale landbrugs- og fødevareklynge for at dele viden og skabe en fælles vej til en grønnere fødevareproduktion,” siger direktør for innovation Lisbeth Henricksen fra SEGES Innovation.

Alle perspektiver skal på banen

På konferencen får Kronprinsen selskab af bl.a. topcheferne Peder Tuborgh, Jais Valeur og Cees ’t Hart fra henholdsvis Arla Foods, Danish Crown og Carlsberg samt en række topforskere fra hele verden.

”For at nå i mål med de nødvendige reduktioner af drivhusgasser i sektoren skal vi have alle perspektiver på banen og arbejde tæt sammen på tværs af sektorer og landegrænser. Vi er glade for, at kronprinsen i lighed med en lang række store kapaciteter fra erhvervslivet og forskerverdenen bidrager aktivt til at få løst den globale klimaudfordring,” siger Lisbeth Henricksen.

Grønne idéer fra hele verden

Programmet på Agri-Food & Climate Circle består af præsentationer, paneldiskussioner og debatter. Derudover præsenteres 15 grønne idéer fra forskere og virksomheder, som er udvalgt af et ekspertpanel blandt mere end 80 indsendte idéer fra hele verden. 

Konferencen fokuserer på 7 hovedområder: Dokumentation af grønne initiativer, optimal ressourceudnyttelse, forbrugerindflydelse på grøn omstilling, bæredygtig anvendelse af jorden, bæredygtig husdyrproduktion, skift til mere vegetabilsk protein og bioteknologi som alternativ kilde til protein.

Læs mere på www.agrifoodcircle.com.

Til pressen

Konferencen finder sted 10-11. maj på Crown Plaza Copenhagen Towers i København. H.K.H. Kronprinsens tale finder sted 11. maj kl. 16.10. Pressen er generelt velkommen til konferencen fra kl. 13 den 11. maj. Fotografer og journalister har mulighed for at dække Kronprinsens tale fra presse-poolen. Dog kræver det, at man på forhånd og senest 10. maj kl. 10.00 henvender sig for at blive akkrediteret til begivenheden hos kommunikationsrådgiver Malene Grouleff, SEGES Innovation: 2170 8092 / magr@seges.dk

Flere informationer

Direktør for innovation Lisbeth Henricksen, SEGES Innovation: 6128 4435 / lish@seges.dk
Kommunikationsrådgiver Malene Grouleff, SEGES Innovation: 2170 8092 / magr@seges.dk

Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen