MENU
26. oktober 2020

Online-viden direkte til gården erstatter kvægkongres i 2021

Landbrug & Fødevarers Sektorbestyrelse for kvæg har med tungt hjerte konkluderet, at det ikke er muligt at planlægge og afholde Kvægkongres næste år. Det skyldes Covid-19 og de lange udsigter til igen at kunne samle 2500 mennesker. I stedet bliver der skruet op for online formidling af ny viden.
Kvægkongres 2021 aflyses på grund af corona-situationen. Der bliver stadig ny viden at hente, bare online.
Kvægkongres 2021 aflyses på grund af corona-situationen. Der bliver stadig ny viden at hente, bare online.
Foto: Arkivfoto SEGES.

Covid-19 har vendt op og ned på det meste, og i lyset af den seneste tids udvikling har bestyrelsen for L&F Kvæg vurderet, at den bedste løsning er allerede nu at aflyse den store to-dages Kvægkongres i februar 2021. 

- Kvægkongressen er det naturlige samlingspunkt for de danske kvægbrugere og de mange interessenter i kvægklyngen. Vi har en masse ny viden, vi gerne vil have ud til kvægbrugerne, men vi må erkende, at med den usikkerhed der er, så får vi ikke det fælles samlingspunkt, som vi så gerne vil have. Det er det utroligt ærgerligt at måtte aflyse, men vi tør ikke satse på eller for den sags skyld bruge medlemmernes ressourcer på et stort fælles arrangement, lyder det fra Christian Lund, formand for Landbrug & Fødevarer, Kvæg.

Alternativer skal få faglig viden ud på gården
I stedet for en stor Kvægkongres vil man fra Kvægsektoren lægge en større indsats i at formidle faglig viden online. 
- Det er vigtigt, at vi får formidlet den nyeste viden til kvægbrugerne, så den kan gøre gavn på staldgangen og på bedrifternes bundlinje, siger Ida Storm, sektordirektør, Kvæg.

Derfor har sektorbestyrelsen besluttet at sætte fuld fokus på udvalgte faglige emner, der i løbet af året vil komme som temaer på tværs af kommunikationskanaler og gennem online møder, som kan afholdes uafhængigt af corona-restriktioner. 

- Og hvis corona-restriktionerne gør det muligt at afholde dialogmøder lokalt, så stiller vi også meget gerne op i mindre forsamlinger og vil gerne supplere med et fagligt indlæg om et aktuelt emne, siger Ida Storm.

I 2021 skal der også være valg til de fire poster i sektorbestyrelsen, som vælges direkte fra Landboforeningerne. Her vil der blive udviklet en digital løsning, så valget kan finde sted som planlagt blot hjemme fra de stemmeberettigedes egen computer. Der kommer mere information om, hvordan opstilling og valghandling konkret kommer til at foregå.


Kontakt: Sektordirektør Ida Storm: tlf 51 67 15 58


Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen