MENU
24. februar 2020

Mange kan hente penge på bedre mælkekvalitet

Landbrug & Fødevarer Kvæg tilbyder nu sammen med SEGES en abonnementsordning på mælkekvalitetsrådgivning. Målet er at styrke mælkeproducentens indtjening per årsko. Potentialet er stort, viser en beregning.
SEGES og Landbrug & Fødevarer Kvæg sætter sit hold af eksperter ind på at øge mælkekvaliteten og dermed indtjeningen på de danske kvæggårde.
SEGES og Landbrug & Fødevarer Kvæg sætter sit hold af eksperter ind på at øge mælkekvaliteten og dermed indtjeningen på de danske kvæggårde.

Nu kan danske mælkeproducenter tegne abonnement på bedre mælkekvalitet og dermed få flere penge i kassen.
- Vi ved, at der er mange knapper, der kan drejes på og finjusteres på gårdene for at gøre mælkekvaliteten endnu bedre, og dermed give landmanden flere penge i kassen, siger formanden for Landbrug & Fødevarer Kvæg, Christian Lund.

- Som landmænd har vi nok haft en tendens til at fokusere på at øge indtjeningen ved at øget produktionen. Men vi skal flytte vores fokus fra kilo til kroner. Vi skal have mere fokus på at forbedre det, vi allerede gør, så vi får de sidste kroner med. For langt de fleste af os er der penge at hente ved bedre management og derigennem bedre ydelse og bedre mælkekvalitet, siger Christian Lund.

Direktør for Landbrug & Fødevarer Kvæg, Ida Storm, sætter tal på:
- Beregninger viser, at mere end hver anden mælkeproducent vil kunne hente over 100 kroner ekstra pr. årsko i tillæg, og en stor del af dem, næsten hver fjerde kvægbrug i analysen, kan hente mere end 300 kr. pr. årsko. Det potentiale skal da indfries. Derfor har vi hos L&F Kvæg og SEGES investeret i at skabe et team, der kan hjælpe landmanden til at få en bedre mælkeydelse og ko-sundhed, samt højere kvalitetstillæg.

Abonnement på bedre kvalitet
Tilbuddet består i en abonnementsordning. Rådgivningen er ikke gratis, og landmanden skal selv opsøge den, men Landbrug & Fødevarer Kvæg og SEGES har sørget for, at værktøjerne er til rådighed, uanset hvad behovet og mulighederne måtte være på den enkelte bedrift. Med en abonnementsordning er timeprisen lavere, end den ellers ville være.

Fakta om abonnementet
Der er mulighed for tre forskellige abonnementer: Premium, Plus og Basis.
I alle tre abonnementer overvåges bedriftens mælkekvalitet online af mælkekvalitetsrådgivere. 
Hvis overvågningen viser, at mælkekvaliteten er faldet, får landmanden besked. Abonnementstypen bestemmer, hvordan beskeden gives, og hvorledes, der følges op.
I Premium er der desuden mulighed for sparring og analyser.
Se mere om abonnementsordningens indhold, priser og vilkår her: https://www.seges.dk/maelkekvalitet-abonnement

 

 

 

 Pressekontakt: Pressekonsulent Mille Marie Christensen tlf 61 70 20 47.
Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen