MENU
29. maj 2017

Markant fald i mælkeproducenternes antibiotikaforbrug

Danske mælkeproducenter har sænket forbruget af antibiotika i staldene med næsten 16 procent i første kvartal sammenlignet med samme periode sidste år. Det sker efter Landbrug & Fødevarer i efteråret præsenterede en ny strategi til at sænke antibiotikaforbruget i dansk kvægproduktion
Danske køer får mindre medicin
Danske køer får mindre medicin
Foto: Torben Worsøe

Af: Mille Marie Christensen, mic@lf.dk

15,8 procent - så meget er det lykkedes danske mælkeproducenter at sænke antibiotikaforbruget i første kvartal i forhold til samme periode sidste år. Faldet skyldes primært en reduktion i forbruget til yverbehandlinger, hvor størstedelen af mælkeproducenternes forbrug af antibiotika ligger.

- Det er virkelig en imponerende indsats, mælkeproducenterne har ydet. Vi har brugt mange kræfter på at informere om den strategi, som producenterne bør arbejde ud fra med henblik på både at sænke antibiotikaforbruget og forbedre yversundheden. Den her udvikling viser, at de har taget strategien til sig, siger Michael Farre, dyrlæge i SEGES.

I efteråret 2016 præsenterede han, i samarbejde med bestyrelsen i Landbrug & Fødevarer, Kvæg, danske mælkeproducenter for en ny strategi til at reducere antibiotikaforbruget. Det skete på en række stormøder rundt om i landet. 
Og det ser ud til at landmændene allerede har taget strategien til sig. Det glæder Christian Lund, formand for Landbrug & Fødevarer, Kvæg.

- Vores budskab til landmændene var: Forebyg i stedet for at helbrede og spar på medicin til glæde for både dyrene, økonomien og forbrugerne. For selv om vi er blandt de lande i verden, der har det laveste forbrug af antibiotika til behandling af dyr så forbruget kan faktisk godt sænkes endnu mere, siger han. Michael Farre
Michael Farre
Chefkonsulent, Specialdyrlæge
Sundhed og produktion
Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen