MENU
26. februar 2015

Økolog blev årets frugtavler

Poul Rytter Larsen, Harndrup Skov Frugtplantage, blev onsdag kåret til årets frugtavler. Han er blandt andet kendt som en særdeles engageret avler, der søger nye løsninger, og samtidig er meget aktiv i det erhvervspolitiske arbejde.

Økologisk frugtavler Poul Rytter Larsen, Harndrup Skov Frugtplantage, blev onsdag kåret til Årets Erhvervsfrugtavler 2015. Det skete ved Brancheudvalget for frugt og grønts årsmøde.

Bestyrelsesmedlem Jan Jager motiverede valget af Poul Rytter Larsen:

- Årets frugtavler er en person, som ikke falder i med omgivelserne, men som er meget aktiv på det erhvervspolitiske felt indenfor sit område, indledte Jan Jager sin begrundelse for valget af årets frugtavler og fortsatte:

- Poul Rytter Larsen har nok valgt den sværeste af alle produktionsformer indenfor kernefrugt: Han har valgt at være økologisk avler.

Arbejder for bedre vilkår

Jan Jager fremhævede i sin tale prisvinderens engagement for at løse nogle af de økologiske frugtavleres udfordringer med afsætning, skadegørere og rammebetingelser.

- Poul Rytter Larsen bruger en stor del af sin tid på at få indflydelse, ikke kun for at afhjælpe egne problemer, men i lige så høj grad på kollegaers vegne. Der kan altid findes et areal til at afvikle praktiske forsøg i plantagen, og det er sjældent, at man mødes med et nej. I en halv snes år var Poul Rytter Larsen formand for SAF (Svendborg Amts Frugtsalgsforening) i Kværndrup, hvor han kæmpede for at få Danske Frugtavlere ind i en større salgsorganisation. Det resulterede i et samarbejde med Gasa Nord Grønt.

- I øjeblikket er han blandt andet formand for Frugt-, Bær- og Grønt udvalget under Økologisk Landsforening og er Dansk Gartneris repræsentant i en faglig følgegruppe for alternative plantebeskyttelsesmidler. Her prøver Poul Rytter Larsen at få åbnet op for en øget tilgang til sprøjtemidler til den økologiske produktion, blandt andet en godkendelse af insektmidlet Neem. I følgegruppen er der også sat fokus på de rammevilkår, som den økologiske produktion har, herunder pesticidafgifterne.

Prisen som Årets Frugtavler er indstiftet i 2001 af Brdr. Axel og Peder Åge Hansens og plantageejer Svend Kristensens Mindelegater. Udover æren følger der blomster og en check på 5.000 kroner med prisen. Det er 15. gang, prisen uddeles.

Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen