MENU
22. oktober 2015

Økologikongres med internationalt spor

For første gang tilbyder økologikongressen nu et internationalt spor. På både første og anden dagen af Økologi-Kongres 2015 gennemføres en række møder på engelsk med internationale gæster og oplægsholdere.
Økologikongressen internationaliseres med spor på engelsk. Både danske og udenlandske oplægsholdere vil bidrage.
Økologikongressen internationaliseres med spor på engelsk. Både danske og udenlandske oplægsholdere vil bidrage.
Foto: LandbrugsMedierne

Af Mille Marie Christensen, mic@lf.dk

I år tilbyder Økologi-Kongres 2015 et internationalt spor på engelsk om emner der har bred interesse for den økologiske produktion i hele Europa.

- Vi er på SEGES involveret i flere større projekter der har international fokus og hvor resultaterne også kan få betydning for økologisk landbrugsproduktion i andre lande. Derfor er det oplagt at vi fremlægger den nye viden på kongressen, hvor der i forvejen kommer økologiinteresserede fra udlandet, siger Tomas Brødsgaard Fibiger Nørfelt, SEGES Økologi, der er projektleder bag Økologi-Kongres 2015.

På kongressens første dag holdes møder på engelsk omkring planteforædling. Det er projektet COBRA, som står for møderne. Projektet kobler økologiske forædlingsaktiviteter inden for korn og bælgsæd på tværs af Europa. Der er fokus på både forædling af sorter og populationer.

Protein til dyrene

På andendagen er det projektet ØkoProtein, der bidrager med et internationalt spor om proteinafgrøder. Projektet ØkoProtein har banet vej for at danske økologiske husdyr kan fodres med dansk økologisk proteinfoder ved at arbejde med hele produktionskæden.

Oplægsholdere er både fra udlandet og Danmark, men det hele foregår på engelsk.

- På den måde kan vil byde på nye og spændende faglig viden, der rækker til hele Europa, siger Tomas Brødsgaard Fibiger Nørfelt.

This contact box currently has no contact specified or has an unknown contact specified. Edit component properties to specify a contact.

Fakta

Økologi-Kongres 2015 formidler den nyeste faglige viden om aktuelle temaer for økologisk fødevareproduktion for at medvirke til øget innovation i øko-produktionen. Kongressen afholdes den 25.-26. november 2015 2015 på Vingsted hotel & konferencecenter nær Vejle.

Kongressen organiseres af SEGES Økologi, Landbrug & Fødevarer og Økologisk Landsforening. Endvidere deltager Internationalt Center for Forskning i Økologisk Jordbrug og Fødevaresystemer (ICROFS) samt Foreningen for Biodynamisk Jordbrug i tilrettelæggelsen.

Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen