MENU
26. juli 2017

Økonomi i øregangen

Nu er der gode muligheder for at blive klogere, mens hænderne er frie til at arbejde. Ny podcastserie ”Traktorøkonomi” leverer viden om økonomi direkte til landmanden, mens han sidder i traktoren.
I podcastserien ”Traktorøkonomi” fortæller en række landmænd, hvordan de har sat fokus på økonomi på deres bedrifter. I fire afsnit stiller de sammen med eksperter fra SEGES skarpt på emnerne økonomistyring, budgetter, beholdninger og likviditetsstyring og kommer med gode råd og inspiration til, hvordan andre landmænd kan sætte fokus på økonomiarbejdet. 

- Mange landmænd synes, at økonomi er lidt kedeligt. De vil hellere være ude i stalden eller i marken end sidde bag et skrivebord. Derfor har vi lavet podcastserien ”Traktorøkonomi”, så landmanden kan høre om økonomi, mens han kører på traktoren eller går i stalden, forklarer Anja Kruse Christensen, der er konsulent i SEGES Erhvervsøkonomi og idemageren til podcastserien. 

Hun håber, at formatet kan være med til at skabe interesse for økonomiarbejdet. 

- Forhåbentligt kan landmændene, der lytter til ”Traktorøkonomi”, bruge nogle af de råd, som eksperterne og landmændene i podcastene kommer med, så de får mod på at gøre en ekstra indsats i forhold til deres økonomi, udtaler Anja Kruse Christensen. 

Økonomifokus gør en forskel

Én af de landmænd, som lytterne kan møde i podcastserien, er Aage Lauritzen, der er svineproducent fra Ribe. Han arbejder aktivt med sin økonomistyring ved blandt andet at synliggøre overfor medarbejderne, hvor stor indflydelse det har på dækningsbidraget, hvis dødeligheden ligger på én procent. 

Den viden er med til at motivere dem til at gøre en ekstra indsats i produktionen, så de opnår de økonomiske mål. Netop det at tænke det økonomiske aspekt ind i de daglige indsatser er et vigtigt budskab i podcastserien.

- Vores formål med podcastserien er at vise, hvor vigtigt det er at tænke økonomi ind i dagligdagen, fortæller Anja Kruse Christensen og giver et eksempel:
- Som Aage Lauritzen fortæller, så oplever han, at banken har tillid til ham, fordi han kan sine tal og taler bankens sprog. På den måde gør det en forskel at sætte fokus på økonomien, fastslår hun. 

Hun håber, at gejsten hos landmændene i podcastene kan smitte andre landmænd, så de også oplever, at det er sjovt og motiverende, når økonomiarbejdet begynder at give pote.

Hør ”Traktorøkonomi”

Podcastserien ”Traktorøkonomi” er en del af kanalen SEGES Podcast, som findes i podcast-apps, iTunes eller via Android. Man kan også høre ”Traktorøkonomi” på siden podcast.seges.dk


This contact box currently has no contact specified or has an unknown contact specified. Edit component properties to specify a contact.
Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen