MENU
11. april 2017

Økosvin er en god forretning

Økologiske svineproducenter tjener langt mere end deres konventionelle kolleger. Det viser tal fra SEGES
Økologisk svineproduktion er en god foretning
Økologisk svineproduktion er en god foretning
Foto: Torben Worsoe

Af: Mille Marie Christensen mic@lf.dk

Selv om det koster mere at lave en økogris end en konventionel gris, er det en langt bedre forretning at lave økosvinekød. Beregninger fra SEGES viser at en økosvinelandmand i fjor blev mere end tre gange så godt betalt som hans konventionelle kollega. Op mod 3,5 mio. kr. til den økologiske svinebedrift mod under 1,1 mio. kr. til den konventionelle.

Når man laver en vare som der er god afsætning på, så giver det gode priser. Det er det som regnskabstallene viser. Vigtigere er det dog, at producenterne også viser, at de kan holde styr på udgifterne, så der er plads til udvikling af bedrifterne. Dejligt med vækst i produktionen af øko-grisene og at landmændene bliver belønnet for deres indsats, siger Kirsten Holst, økologichef, SEGES.

At det er en god forretning at producere økologisk svinekød er ikke nyt. Over de seneste fem år har de økologiske svineproducenter haft et samlet driftsoverskud på over 8 mio. kr., mens de konventionelle kun lige er kommet i sorte tal.


This contact box currently has no contact specified or has an unknown contact specified. Edit component properties to specify a contact.
Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen