MENU
30. marts 2020

Økologiske forårsmøder rykker ind på skærmen

Ny viden og inspiration til arbejdet med økologisk landbrug skal ikke stoppes af corona-situationen. Derfor afholder SEGES Økologi Innovation og DLBR Dansk Økologi sammen en række gratis webinarer for landmænd.


Normalt er der en række markvandringer og faglige møder for økologiske landmænd her i forårssæsonen, men det har corona-virussen sat en stopper for i år.
- Ingen skal dog snydes for at få ny faglig viden, aktuelle informationer og inspiration til forårsarbejdet, fastslår lederen af SEGES Økologi Innovation Kirsten Holst.
Derfor inviterer Økologi Innovation, DLBR Dansk Økologi og økologi-sektionen i Landbrug & Fødevarer nu økologiske landmænd i hele landet til en række såkaldte webinars. 
- Vi ser møderne som en faglig appetitvækker, siger Kirsten Holst.

Nu holdes der webinars i stedet
Et webinar er et on-line møde, som man kan deltage i via computeren eller tabletten derhjemme. På møderne vil der – som ved et fysisk møde – være økologikonsulenter, som holder faglige oplæg, tager deltagerne med på virtuelle markvandringer og meget mere. Der vil også være mulighed for at stille spørgsmål via chatten. 

Økologichef hos AgriNord, Thomas Vang Jørgensen, som også er formand for styregruppen DLBR Dansk Økologi, ser frem til de kommende webinarer:
- Jeg er meget glad for, at den lokale økologirådgivning og SEGES Økologi i fællesskab benytter lejligheden til at afprøve nye måder at mødes på. Vores mål er at få viden ud at arbejde hos økologerne, også mens vi er ramt af Corona, så derfor udvikler vi nye kanaler via webinarer, videoer og on-line møder, siger han.
Hvis man efterfølgende har lyst til at følge op på den viden, der er givet i møderne, kan man kontakte sin lokale økologikonsulent.

Gratis at være med
Møderne er gratis, men det er nødvendigt at tilmelde sig, så man får et link til mødet. Det vil vare cirka 20 minutter.  Hvis man ikke har mulighed for at være med til mødet, mens det afholdes, kan man se det hele bagefter, når det passer bedre ind i dagens arbejdsopgaver. Mødet optages nemlig og bliver tilgængeligt på Landbrugsinfo.

Det handler de to første møder om
Der er foreløbig planlagt følgende møder: 

Onsdag d. 1. april kl. 13.00: Ukrudtsbekæmpelse i foråret
Rettidig ukrudtsbekæmpelse i foråret er vigtigt for at opnå succes med bekæmpelsen. Dette webinar indeholder en praktisk tilgang til hvordan blindharvning, ukrudtsharvning og radrensning kan bruges som supplement i ukrudtskontrollen. En gennemgang af metoderne med fokus på ukrudtsarter og afgrøder, samt en generel strategi med sædskifte, afgrødeetablering og udsæds mængde som den primære del af bekæmpelsen, vil være grundlaget for denne gennemgang.
I spidsen for mødet er Malene Theilgaard og Lars Egelund Olsen, SEGES Økologi Innovation.


Torsdag d. 2. april kl. 10.00: Hamp og hampedyrkning
Hamp er en multifunktionel afgrøde, hvor både stængler, blade og frø og kan finde anvendelse mange steder bl.a. til byggematerialer, tekstiler, hampeolier, protein, medicin og kosmetik. Dette webinar vil gennemgå de vigtigste opmærksomhedspunkter både vedrørende etablering og dyrkning, men også forhold vedrørende høst, tørring og den efterfølgende håndtering.
I spidsen for mødet er Lars Egelund Olsen, SEGES Økologi Innovation.


Sådan gør du
Når du tilmelder dig her får du et link tilsendt per email, og det link skal du klikke på, umiddelbart før mødet begynder.
Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen