MENU
21. august 2015

Positivt signal fra Rema 1000

Supermarkedet Rema 100 hæver nu prisen for en liter mælk med 50 øre, som går ubeskåret til danske mælkeproducenter. Peder Philipp, formand for Landbrug & Fødevarer Kvæg, roser initiativet.

Af Mille Marie Christensen, mic@lf.dk

Forbrugerne skal være sikre på at de i fremtiden kan købe dansk mælk. Det mener supermarkedskæden Rema 100, der i dag har meddelt, at de vil sætte prisen på mælk op med 50 øre i alle deres butikker.

- Det her skal ses som et langsigtet initiativ. Jeg er godt klar over, at prisstigninger ikke er pensum i købmandsbogen for discountkæder, men dansk landbrug er presset hårdt økonomisk af de faldende priser. Hvis vi ikke tager det alvorligt, risikerer vi at presse mælkebønderne ud af markedet. Så vil forbrugerne i fremtiden risikere, at de ikke kan købe dansk mælk i de mængder, de ønsker. Den tendens ser vi meget nødigt, siger Rema 1000's indkøbsdirektør, Anders Jensen til Ritzau.

Et positivt signal, mener Peder Philipp, formand for Landbrug & Fødevarer, Kvæg.

- Jeg har stor respekt for det ansvar som Rema 1000 tager på sig i forhold til de danske mælkeproducenter. Vi tager gerne imod alt den hjælp som vi kan få i den økonomisk pressede situation, som vi er i lige nu, siger han.

En analyse fra SEGES viser, at med det nuværende prisniveau på mælk har kun 14 procent af mælkelandmændene likviditetsoverskud, hvilket svarer til under 450 af de i alt 3300 mejerilandbrug.

Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen