MENU
1. december 2016

Regeringsgrundlag er godt nyt for hestevæddeløbssporten

Regeringen lægger i sit grundlag op til at styrke hestevæddeløbssporten. Det er gode nyheder ikke blot for sporten, men også for landdistrikterne.
Galop- og travsporten står til et løft efter den nye regerings udspil.
Galop- og travsporten står til et løft efter den nye regerings udspil.

Af Thyge Hansen, thh@lf.dk

For landets hestevæddeløbsbaner og i den forbindelse også økonomien i landdistrikterne er det meget glædeligt, at den nye regering i sit oplæg har fokus på at sikre gode vilkår for trav- og galopsporten.

Det mener Jørgen Kold, der er chef for SEGES Heste.

- Flere af landets væddeløbsbaner ligger i områder, der har gavn af en styrket vækst. Både aktiviteterne, der direkte er forbundet med sporten, og de afledte arbejdspladser er af stor betydning for disse områder. Derfor er det meget positivt, at regeringen lægger op til at styrke hestevæddeløbssporten, siger Jørgen Kold.

Regeringen har en ambition om at liberalisere spillet på hestevæddeløb. Det er i dag et statsligt monopol, til forskel fra andre sportsvæddemål. I regeringsgrundlaget lægges der op til, at væddeløbssporten skal have mulighed for at omstille sig til den nye situation. Derfor modtager sporten i en overgangsperiode støtte på det nuværende niveau, hedder det i regeringsgrundlaget.

- Jeg kan kun se regeringens ambition som en udstrakt hånd til hestevæddeløbssektoren, og en anerkendelse af branchens betydning for økonomien og livet i landdistrikterne, lyder vurderingen fra Jørgen Kold.

En analyse fra SEGES af hestesektorens betydning viste i 2009, at hestesektoren skabte i alt 21.000 heltidsjobs og omsætning for 25. mia. kr. om året. 


Jørgen Kold
Jørgen Kold
Chef, Heste
HusdyrInnovation
T: +45 8740 5460
Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen